οπερα

Ένα νέο πρόγραμμα στη Χαρά και Μουσική που απευθύνεται σε παιδιά από 6 χρονών.

Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς  για να έρθει σε επαφή το παιδί με τις ιστορίες που ντύνονται με μουσική και διηγούνται περιπέτειες με τραγούδι και χορό.

Η  όπερα και το μιούζικαλ (μουσικό θέατρο) σαν ολοκληρωμένες μορφές τέχνης ήταν πρόκληση για δημιουργία από πολλούς  σημαντικούς συνθέτες και καλλιτέχνες.

Στην παγκόσμια καλλιτεχνική παραγωγή η όπερα και το μιούζικαλ για παιδιά κατέχουν σημαντική θέση.  Μέσα στον κάθε τρίμηνο κύκλο θα επεξεργάζονται τα παιδιά 2-3 μουσικά έργα για παιδιά, αλλά και θα γνωρίσουν τα σημαντικότερα μουσικά δημιουργήματα από τον κόσμο της όπερας και του μιούζικαλ.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό:

Να εξοικειώσει τα παιδιά με τον κόσμο της όπερας και του μιούζικαλ (ιστορία, λεξιλόγιο, σκηνικά, κοστούμια, φώτα, μουσική συμφωνική ορχήστρα, βοηθοί σκηνής κλπ)

Να τα προκαλέσει να διερευνήσουν, με ποιο τρόπο η όπερα και το μιούζικαλ σαν μορφές τέχνης  με τις ιδέες, τις σχέσεις και τα θέματα που επεξεργάζονται  μπορούν να επηρεάζουν τη ζωή των παιδιών σήμερα

Να μελετήσουν λιμπρέτα, σκηνικά, άριες και χορωδιακά κομμάτια αλλά και  χορευτικά από τις όπερες και τα μιούζικαλ που θα επιλεγούν από την παιδαγωγό

Να εκφράσουν τη δική τους σκηνοθετική και σκηνογραφική άποψη

Να κατασκευάσουν τα δικά τους σκηνικά κούκλες και κοστούμια

Να κατανοήσουν τα παιδιά με ποιο τρόπο το σκηνικό έργο εκφράζεται με μουσική, τη σύνδεση μουσικής και θεατρικής ιστορίας

Να γνωρίσουν σημαντικούς μουσικούς δημιουργούς, συνθέτες, τραγουδιστές, χορωδίες και ορχήστρες.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 τρίμηνους κύκλους με 12  εβδομαδιαίες συναντήσεις ο καθένας, (το πρόγραμμα κάθε κύκλου θα είναι διαφορετικό) και απευθύνεται σε παιδιά από 6 χρονών και πάνω.

Κόστος 96 ευρώ το τρίμηνο. 

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις του Σαββάτου για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής άλλα είναι ετήσια και αλλά μικρότερης διάρκειας.Το πρόγραμμα μουσικής για βρέφη Ανακαλύπτω τον κόσμο με μουσική, και ο Δημιουργικός χορός  πραγματοποιούνται σε πεντάμηνους κύκλους, άλλα όπως οι Γεύσεις και νότες είναι λίγο μικρότερης διάρκειας. Τρίμηνης διάρκειας είναι η γνωριμία με την όπερα και το μιούζικαλ, το πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής Ακούω, αισθάνομαι, εκφράζομαι, το  βρεφικό μασάζ και η Μουσική τεχνολογία.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!
Receive HTML?

Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή