μουσική τεχνολογία

 

Ο ρόλος του παιδαγωγού και δασκάλου είναι να προσαρμόζει τη διδασκαλία του στις εκάστοτε συνθήκες. Έτσι και τώρα βλέποντας την ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη της τεχνολογίας σε όλους του τομείς αλλά πιο εξειδικευμένα στη μουσική προσφέρουμε ένα πρόγραμμα μουσικής τεχνολογίας για παιδιά και εφήβους.  Κάθε μουσική ιδέα μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μουσική δημιουργία με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των προγραμμάτων μουσικής επεξεργασίας.

Αυτό το πρόγραμμα θα έχει στόχο αφενός να φέρει σε επαφή τα παιδιά με  τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών μουσικής  όπως επεξεργασία ήχου, ηχοληψία, μίξη, σχεδιασμός ήχου, επεξεργασία αρχείων Audio και Midi, και αφετέρου να συμβάλει στην:

  • απόκτηση δεξιοτήτων και μύηση στις διαδικασίες της συγγραφής τραγουδιού, σύνθεσης και ενορχήστρωσης με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσω προγραμμάτων μουσικής όπως το Finale και χρήση των μουσικών βιβλιοθηκών ήχων και ρυθμών
  • συγγραφή και αντιγραφή παρτιτούρων στον υπολογιστή
  • χρήση τεχνολογίας πολυμέσων με συνδυασμό  ήχου και εικόνας
  • εξοικείωση με θέματα μουσικής βιομηχανίας (προώθηση μουσικού προϊόντος, πνευματικά δικαιώματα κλπ)

Οι μαθητές αυτού του προγράμματος θα έχουν την πρόσβαση  στον εξοπλισμό της αίθουσας μουσικής τεχνολογίας που θα αποτελείται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μουσικά προγράμματα και όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό προσαρμοσμένο στις ηλικίες και τις ανάγκες  τους με την πιο άρτια επιστημονική επίβλεψη από τους συνεργάτες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αυτό της μουσικής τεχνολογίας διαρκεί 5 εβδομάδες με δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (σύνολο 10 ώρες) και απευθύνεται σε εφήβους και νέους  από 12 χρονών. 

Κόστος μαθημάτων 80 ευρώ ο κύκλος. 

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις του Σαββάτου για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής άλλα είναι ετήσια και αλλά μικρότερης διάρκειας.Το πρόγραμμα μουσικής για βρέφη Ανακαλύπτω τον κόσμο με μουσική, και ο Δημιουργικός χορός  πραγματοποιούνται σε πεντάμηνους κύκλους, άλλα όπως οι Γεύσεις και νότες είναι λίγο μικρότερης διάρκειας. Τρίμηνης διάρκειας είναι η γνωριμία με την όπερα και το μιούζικαλ, το πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής Ακούω, αισθάνομαι, εκφράζομαι, το  βρεφικό μασάζ και η Μουσική τεχνολογία.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!
Receive HTML?

Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή