αρχείο λήψης

Δελτίο τύπου – Πρόσκληση σε παράσταση

Παίζουμε-τραγουδάμε Τριβιζά:

Τα τρία μικρά λυκάκια
Μουσική παράσταση και παιχνίδια εμψύχωσης
εμπνευσμένα από το έργο του Ευγένιου Τριβιζά

             Η ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
             ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ (Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ)

             ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑ.ΜΑΚ.

             Σάββατο 24/11/2018, 18.15
             Είσοδος ελεύθερη για το κοινό της πόλης
            
με προσκλήσεις  ( στη Χαρά και Μουσική  στο τηλέφωνο 2391400752, 6973599041)

                                            ή με έγκαιρη προσέλευση (20’ πριν)

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση – θέλοντας να αγκαλιάσει τους μικρούς μουσικόφιλους της πόλης – προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά και τους συνοδούς τους να παρακολουθήσουν τη μουσική παράσταση της ομάδας ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ με τίτλο: «Παίζουμε-τραγουδάμε Τριβιζά: Τα τρία μικρά λυκάκια».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε., στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το Σάββατο 24/11/2018, στις 18.15 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της πόλης. Η διάρκεια της παράστασης είναι 60’ και απευθύνεται σε παιδιά 3-10 ετών ενώ παράλληλα αποτελεί μια εκπαιδευτική μουσικοπαιδαγωγική πρόταση για φοιτητές,   εκπαιδευτικούς και μουσικοπαιδαγωγούς της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

                         

Συντελεστές:

Πρωτότυπο κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς

Σενάριο – Στίχοι - Μουσική: Νίκος Θεοδωρίδης
Μουσική και φωνητική διδασκαλία: Νίκος Θεοδωρίδης,  Πολύβιος Ανδρούτσος

Σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια: Παιχνιδιάτορες του Πύργου

Σχεδιασμός και επιμέλεια αφίσας: Γεωργία Κεσάνογλου, Κατερίνα Μαμούχα, Αντώνης Παπαντωνίου

Φροντιστές: Γεωργία Κεσάνογλου, Μαρία- Ειρήνη Μουτσάκη, Ασημίνα Πασχάλη.

 

Παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες-παιδαγωγοί-εμψυχωτές:
Πολύβιος Ανδρούτσος, Ελένη Γιουρτσίδου, Αθανάσιος Γκούγκλας, Παρασκευή Δημητριάδου, Ελένη Δημοπούλου,   Αγάπη Ζίζικα, Lana Zivanovic, Νίκος Θεοδωρίδης, Ιωάννα Ιμέρ, Φωτεινή Καλογραιάκη, Ευαγγελία Κανακάκη,  Αρετή Καρβέλη, Βασιλική Κιορίδου,  Αναστασία Κουτσιλιέρη, Κατερίνα Μαμούχα, Χριστίνα Μιχαλάκη, Βίκτωρ Μωυσής, Σταματία Παλαιοχωρινού, Ευθυμία Πανταζοπούλου,  Μαριάνθη Παπαδοπούλου,  Πολυξένη Σαλωνίδη, Ελένη Σαρρή, Γεωργία Σεργίνη, Μαγδαληνή Τσίγκου, Δέσποινα Φάκκη.

 

Βιογραφικό της ομάδας "Παιχνιδιάτορες του Πύργου"

 

Η μουσικοπαιδαγωγική ομάδα "Παιχνιδιάτορες του Πύργου" δημιουργήθηκε το 2014 στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος  Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ), με συντονιστή τον διδάσκοντα Νίκο Θεοδωρίδη και στη συνέχεια διευρύνθηκε με φοιτητές/τριες του  Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής με συν-συντονιστή τον Πολύβιο Ανδρούτσο.  Το όνομα της ομάδας είναι εμπνευσμένο από την εύστοχη συνωνυμία της Μουσικής με τα Παιχνίδια και τα μουσικά όργανα, πράγμα που συνέβαινε μεταπολεμικά σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Βασικός στόχος της ομάδας είναι η δημιουργική καλλιτεχνική έκφραση,  με τη μουσική και τα παιχνίδια εμψύχωσης σε κεντρικό ρόλο, καθώς και η επικοινωνία μέσω παραγωγής και παρουσίασης θεαμάτων / εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους,  εντός και εκτός Πανεπιστημίου.

Το ντεμπούτο της ομάδας πραγματοποιήθηκε στις 28/5/2014 με τη συμμετοχή των Παιχνιδιατόρων στο Φεστιβάλ Τεχνών της Παιδαγωγικής Σχολής, όπου παρουσιάστηκε η μουσική διαδραστική παράσταση «Ο μουσικός κήπος». Έκτοτε η ομάδα έχει επιδείξει διάφορα πρόσωπα συμπεριλαμβάνοντας στο ρεπερτόριό της  παραστάσεις  μουσικού θεάτρου (ΑΠΘ την Κυριακή, ΑΠΘ στην Πόλη), μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα (ΤΕΠΑΕ, Παιδική Βιβλιοθήκη Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου), Χριστουγεννιάτικες συναυλίες (Παιδικό Κέντρο του Α.Π.Θ., Παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ), Συναυλίες στο πλαίσιο συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων (ΤΕΠΑΕ, Ε.Ε.Μ.Ε., Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) κ.ά.

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα

Powered by mod LCA

 

Μουσική για παιδιά

 IMG 1661Είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσουμε πόσο πολύ τα παιδιά αγαπούν τη μουσική. Αγαπούν να τραγουδούν και να χορεύουν, να περπατούν στο ρυθμό και να παίζουν κρουστά όργανα. Αισθάνονται τη μουσική και μαγεύονται από τα μουσικά όργανα. Λατρεύουν τα παιδικά παραμύθια, τα παιδικά τραγούδια, τα παιδικά παιχνίδια.

Η έμφυτη μουσικότητα των παιδιών χρειάζεται ερέθισμα και ενίσχυση με ευχάριστες και απλές μουσικές ευκαιρίες. Στο εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης «Χαρά και Μουσική» στην Περαία Θεσσαλονίκης, σε ένα χώρο όμορφο και οικείο δίνονται οι ευκαιρίες στα παιδιά να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικής  ανάλογα με την ηλικία και το ταλέντο τους .

Οι γονείς επιλέγουν πλέον την δημιουργική απασχόληση των παιδιών στον ελεύθερό τους χρόνο για να δώσουν ευκαιρίες για μάθηση αλλά και ψυχαγωγία. Η μουσική για παιδιά είναι μια από αυτές τις απασχολήσεις και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αλλά και σε βρέφη 6-18 μηνών  να εκφραστούν με δραστηριότητες μουσικοκινητικής, ηχοϊστορίες, ακρόασης, παιδικής ορχήστρας και φωνητικών πειραματισμών.

Τα οφέλη της μουσικής προπαιδείας ( με τις ιδέες του Orff, Dalcroze, Codaly, Gordon και άλλων σύγχρονων μουσικοπαιδαγωγών) είναι σημαντικά για τα παιδιά γιατί δίνεται τη δυνατότητα για επικοινωνία, έκφραση συναισθημάτων, ανάπτυξη των ικανοτήτων και της διαφορετικότητας και ολοκλήρωση της προσωπικότητας.

Στο εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης  Χαρά και Μουσική, μόλις 20 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού κάθε χρόνο συμμετέχουν βρέφη  από 6 μηνών έως και παιδιά στην εφηβεία, αλλά και ενήλικες στα διάφορα τμήματα μουσικής που επιλέγουν, παίρνουν μέρος στα μουσικά δημιουργικά εργαστήρια του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και στα εξειδικευμένα  μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα  που απευθύνονται σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς και της καλοκαιρινής απασχόλησης των παιδιών σχολικής ηλικίας. Και επειδή βέβαια η μουσική με τα παιδιά είναι χαρά και για τους μεγάλους, για αυτό κάθε χρόνο παίρνουν μια γεύση των μουσικών δράσεων με τους γιορτινούς αποχαιρετισμούς τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι.

Μπορείτε να συμπληρώσετε αν επιθυμείτε το δελτίο ελεύθερης εισόδου για να συμμετάσχετε εσείς και το παιδί σας σε ένα τμήμα μουσικής που θα επιλέξετε και να έχετε την εμπειρία της Χαράς και Μουσικής!


Αρχή