center top logo

 
  1. IMG 6793Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί γονείς  

  2. Μένουμε και εμείς σπίτι  για να είμαστε ασφαλείς όπως το ίδιο κάνετε και εσείς.

 

Μας λείπετε όμως και το μυαλό μας γυρνά στις ωραίες μουσικές στιγμές που μοιραζόμασταν. Θέλουμε να πιστεύουμε και ελπίζουμε πως μετά από αρκετές εβδομάδες θα βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί γεροί και δυνατοί.

 

Μέχρι τότε θα σας δίνουμε κάθε εβδομάδα ιδέες για τη μουσική απασχόληση των παιδιών σας στο σπίτι, έτσι ώστε να ξεδίνουν με χορό και τραγούδι και να ανεβαίνει και η διάθεση  των μεγάλων.

Για αρχή λοιπόν προτείνουμε

Πάρτε τα μουσικά όργανα του σπιτιού, κάποιο τύμπανο , κάποιο  ντέφι ή αν δεν έχετε μουσικά όργανα, πάρτε κάποιο κουβά και χρησιμοποιήστε τον για τύμπανο κτυπώντας τον με κουτάλια. Πάρτε παλιά κλειδιά και φτιάξτε με αυτά μια αρμαθιά και παίξτε τα σαν κουδουνάκια. Φαντασία και όρεξη να έχετε και θα βρείτε πολλά αντικείμενα στο σπίτι που μπορούν να βγάλουν ήχο. Ακούστε μια χαρούμενη χορευτική μουσική που σας αρέσει οικογενειακώς και συνοδέψτε την με τα μουσικά ή τα αυτοσχέδια όργανα.

Φουσκώστε μπαλόνια και πριν τα δέσετε αφήστε τα στον αέρα και παρακολουθείστε την τρελή πορεία  τους στο δωμάτιο. Μιμηθείτε τον ήχο που κάνουν με τη φωνή σας και κάντε στον αέρα με το χέρι σας την διαδρομή που ακολούθησε το μπαλόνι.

Φουσκώστε πολλά μπαλόνια. Πριν τα δέσετε βάλτε μέσα στο ένα  φασόλια, στο άλλο φακές, στο άλλο ρύζι. Δέστε τα και ακούστε τον ήχο που κάνουν. Κάθε υλικό όταν κουνιέται μέσα στο μπαλόνι έχει διαφορετικό ήχο. Μπορείτε να κάνετε και 2 ή περισσότερα μπαλόνια με ίδιο υλικό μέσα τους και αφού τα ανακατώσετε όλα μαζί να προσπαθήσετε, ακούγοντας τον ήχο του κάθε μπαλονιού, να τα ταξινομήσετε σε ομάδες.

 

Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

Περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα


Αρχή