Το πρώτο εργαστήρι της νέας χρονιάς είχε θέμα: Τραγούδια και παιχνίδια του κόσμου για μικρούς μουσικούς και απευθυνόταν σε παιδιά 1-3 χρονών. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και η διάθεση για χορό και τραγούδι επίσης. Η χαρά και το κέφι των μικρών και των μεγάλων ελπίζουμε να μας συνοδεύει καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Την ίδια μέρα σειρά είχαν τα παιχνίδια με το φως και τις σκιές, ένα εργαστήρι του κύκλου Ας παίξουμε μαζί, που απευθύνεται σε παιδιά έως 4 χρονών με τις οικογένειές τους. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους έφτιαξαν τις φιγούρες για το παιχνίδι με το φως και επινόησαν πολύ ωραίες και αστείες ιστορίες!

 Το επόμενο Σάββατο 23 Ιανουαρίου, σειρά είχαν τα βρέφη, με τα παιχνίδια του κρυφτού. Κούκου! Τζα! Τα λόγια είναι περιττά, η εκόνα πιστεύουμε πως μιλάει μόνη της.

Την ίδια μέρα λίγο αργότερα κληθήκαμε να ανακαλύψουμε τί ήταν ο Κλέε. Ζωγράφος ή μουσικός; Τα παιδιά πάντως εμπνεύστηκαν από τους πίνακές του και εκφράστηκαν με μαεστρία με τα μουσικά όργανα φτιάχνοντας όμορφες μουσικές αλλά και με τα χρώματα φτιάχνοντας έργα ζωγραφικής!

 Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στην Ορχήστρα Μουσικάτα τα παιδιά γνώρισαν τα μουσικά όργανα της ορχήστρας, έγιναν μαέστροι τα ίδια στην ορχήστρα της τάξης και έφτιαξαν μια κιθάρα!

Στο επόμενο εργαστήρι της ίδιας μέρας πολλά παιδιά με τους γονείς τους αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας να παίξουμε με το χιόνι, που τόσο σπάνιο έγινε πλέον στην πόλη μας. Τα παιδιά τραγούδησαν τραγούδια του χιονιού, έφτιαξαν με μια μαγική συνταγή χιόνι και χιονάνθρωπο και πειραματίστηκαν με τα παγάκια και τα χρώματα.

Να και μια φωτογραφία από το τμήμα της Θεωρίας της Μουσικής που γίνεται την Παρασκευή. Σας την στέλνουμε τη φωτογραφία όχι για να ζηλέψετε, αλλά για να διαπιστώσετε και εσείς πόσο όμορφα περνάμε μαθαίνοντας τα μέτρα της μουσικής. Τρία τέταρτα, τέσσερα τέταρτα και πάμε!
Με αυτή τη θετική διάθεση λοιπόν φτάσαμε και στο Φεβρουάριο που ξεκινά με μια λιακάδα ωραία και μας προδιαθέτει για όλα τα ωραία που θα ακολουθήσουν.
Καλό μήνα σας ευχόμαστε με τί άλλο; Μα, με ένα τραγούδι!

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή