Η ανάγκη για παιχνίδι, εκτόνωση, δημιουργία και φαντασία δεν υπάρχει μόνο στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες και τους γονείς.
Η δόμηση της σημερινής κοινωνίας, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής σε συνδυασμό με την τεχνολογική ανάπτυξη έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την απομάκρυνση του σύγχρονου ανθρώπου από κάποιες βασικές ζωτικές πηγές, όπως την έμφυτη ανάγκη για παιχνίδι, και την απόλαυση αυτού.
Η αντικατάσταση του παραδοσιακού βιωματικού παιχνιδιού με εικονικά παιχνίδια μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, οδηγεί στην απομόνωση του ατόμου αλλά και στην πλασματική εκτόνωση των αναγκών.


Οι περισσότεροι ενήλικες, γονείς και μη, μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας και στο πέρασμα των χρόνων ξεχνούν να παίζουν, ακόμα και να αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο στον εαυτό τους.
Ας μη ξεχνάμε ότι το αντίθετο που παιχνιδιού δεν είναι η σοβαρότητα, αλλά η πραγματικότητα.
Όμως τα οφέλη του παιχνιδιού τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες είναι πολλά και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.
Η βιωματική ομάδα Θεατρικού - Παιχνιδιού για Γονείς και Ενήλικες δημιουργήθηκε για αυτό το λόγο, έπειτα από μελέτη και έρευνα για το ευρύ φάσμα του παιχνιδιού με βασικό άξονα τον ενήλικα.
Οι στόχοι της βιωματικής ομάδας Θεατρικού - Παιχνιδιού για Γονείς και Ενήλικες δομούνται και αναπτύσσονται σε τέσσερις κατηγορίες :
- ΣΩΜΑ. Εξερευνώ το σώμα μου, ξεμπλοκάρω τα σημεία που έχουν ένταση, ανακαλύπτω τις δυνατότητες του. Ποια να είναι τα πραγματικά του όρια;
- ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Ενισχύω την εμπιστοσύνη που έχω στον εαυτό μου και δημιουργώ σχέσεις εμπιστοσύνης με την ομάδα μου.
- ΠΑΙΖΩ. Αφήνομαι στην ροή του παιχνιδιού και απολαμβάνω. Παρατηρώ την αίσθηση ελευθερίας που γεννιέται καθώς παίζω. Ξεπερνώ τα όρια μου.
- ΔΗΜΙΟYΡΓΩ. Ελευθερώνω την φαντασία μου, προκαλώ τις αισθήσεις μου και οδηγούμε σε λύσεις. Αναγεννιέμαι.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ
 Βασικά εργαλεία μας θα είναι:
 Το παιχνίδι, παραδοσιακό και θεατρικό
Το θέατρο, παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμός
Το σωματικό θέατρο, συγκεκριμένες τεχνικές και μέθοδοι
 Η ελεύθερη έκφραση, η ελευθερία και η θετική ανατροφοδότηση
*Κατά την διάρκεια των συναντήσεων θα δίνεται χώρος σε συζήτηση γύρω από το παιχνίδι και τα οφέλη του. Η ομάδα απευθύνεται σε γονείς κα ενήλικες που επιθυμούν να παίξουν, να δημιουργήσουν, να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και ξεφύγουν από την ρουτίνα και τα σύγχρονα κινησιολογικά μοτίβα.
Εμψύχωση: Μαυρίδου Μαρία (εμψυχώτρια, ηθοποιός, σκηνοθέτης, μέλος της Aposseadesse Art Group

Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα κάθε Δευτέρα 8.00-10.00 το βράδυ.
Κόστος : 20 ευρώ το μήνα ( τα ζευγάρια 30 ευρώ)
Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: 2392400752, 6937216816, 6973599041
  και στη σελίδα www.xarakaimousiki.gr

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή