Γνωρίστε την τέχνη της βιβλιοδεσίας με το πιο διασκεδαστικό τρόπο! Η Ράνια και ο Νίκος θα είναι μαζί μας για τις Παρασκευές του Απρίλη, 6.30-8.30 το απόγευμα και θα μας μυήσουν στα μυστικά της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας. 
Δείτε το πρόγραμμα των 4 συναντήσεων και δηλώστε συμμετοχή  στα τηλέφωνα:
2392 400752, 6937 216816 και 6973 599041. Επίσης  στην ηλεκτρονική διεύθυνση .
Τα εργαστήρια  βιβλιοδεσίας απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες και θα πραγματοποιηθούν στη Χαρά και Μουσική, Μεταμορφώσεως 15 στην Άνω Περαία.
Παρασκευή 1-4-2016, 18.30-20.30
Πριονιστό
Η απλούστερη μορφή βιβλιοδεσίας είναι το κολλητό. Έτσι δένονται συνήθως τα βιβλία που έχουν μονά φύλλα. Σε αυτή την τεχνική τα φύλλα πριονίζονται και στις αυλακιές που δημιουργούνται βυθίζονται κλωςτές. Ονομάζεται κολλητό γιατί η κόλλα παίζει το βασικό ρόλο. Θα κατασκευάσουμε ένα πανόδετο βιβλίο 160 σελίδων με σκληρό εξώφυλλο. 
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε ειναι τα εξής:
1.  Πριόνισμα της ράχης
2. Κατασκευή εξωφύλλου
3. Ντύσιμο εξωφύλλου με ύφασμα 
4. Πέρασμα εσωφύλλων
5. Τέλα και κεφαλλάρια 
6. Πέρασμα εξωφύλλου στο σώμα του βιβλίου.
 
Κόστος συμμετοχής:15€ (συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά).
 
Παρασκευή 8-4-2016, 18.30-20.30
Ραφτό-συμμετοχή:15€
Η βάση της βιβλιοδεσίας είναι το ράψιμο του βιβλίου. Στο ραφτό βιβλίο τα φύλλα ράβονται μεταξύ τους και με αυτόν τον τρόπο αποκτάει το βιβλίο ένα σώμα που ανοίγει σε όλο του το εύρος και με μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Σαν είδος βιβλιοδεσίας είναι ανώτερη από την πρώτη. Θα κατασκευάσουμε ενα πανόδετο βιβλίο 200 σελίδων με σκληρό εξώφυλλο. 
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε ειναι τα εξής:
1. Δίπλωμα φύλλων
2. Ράψιμο φύλλων
3. Ψαροκόλλημα
4. Κατασκευή εξωφύλλου
5.Ντύσιμο εξωφύλλου με ύφασμα 
6.Πέρασμα εσωφύλλων
7. Τέλα και κεφαλλάρια 
8. Πέρασμα εξωφύλλου στο σώμα του βιβλίου.
 
Κόστος εργαστηρίου 15€ (συμπεριλαμβάνονται ολα τα υλικά).
 
Παρασκευή  15-4-2016,18.30-20.30
Άλμπουμ φωτογραφιών 
Θα κατασκευάσουμε ένα άλμπουμ φωτογραφιών με ραμμένα φύλλα ώστε να ανοίγει σε όλο του το εύρος, με ενισχυμένη και εκτεθειμένη ράχη, με χρωματιστά κορδελάκια, ριζόχαρτα και σκληρό εξώφυλλο. Ένα χειροποίητο άλμπουμ είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσει κανείς τις φωτογραφίες του προστατευμένες και να δημιουργήσει  ένα αναμνηστικό λεύκωμα που θα ανατρέχει στο πέρασμα του χρόνου.
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι τα εξής:
1. Κατασκευή εξωφύλλων
2. Δίπλωμα φύλλων
3. Επικόλληση ριζόχαρτων
4. Ενίσχυση ράχης
5. Κορδελάκια-κλωστές
6. Ράψιμο
7. Πέρασμα εξωφύλλου στο σώμα του βιβλίου
 
Κόστος εργαστηρίου 15€ (συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά). 
 
 
Παρασκευή 22-4-2016,18.30-20.30
Βιβλίο-μενταγιόν
Θα κατασκευάσουμε ένα μικρό δερμάτινο βιβλίο -κόσμημα, με τον τρόπο που δένονταν τα βιβλία από το 2ο ή 3ο αιώνα μέχρι και το μεσαίωνα, το οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει άρτια και αυτόνομα ως ένα συμπληρωματικό αντικείμενο μιας εμφάνισης. Ένα κόσμημα που φέρνει στο μυαλό εκείνα τα μενταγιόν μιας εποχής, που έκλειναν μέσα τους μικρά μυστικά, εικόνες αγαπημένων προσώπων, πολύτιμες αναμνήσεις. Ένα πολύ γλυκό και ξεχωριστό δώρο από μητέρα σε κόρη, από τη φίλη στην κολλητή, από το ερωτευμένο αγόρι στο κορίτσι και ίσως από τη γιαγιά στον παππού ... για να μη χαθεί! 
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε:
1. Δίπλωμα φύλλων
2. Τρύπημα φύλλων
3.Τρύπημα δέρματος
4. Ράψιμο
5. Δέσιμο, διακόσμηση
 
Κόστος εργαστηρίου 15€ (συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά).
 
 

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή