Τι να πρωτογράψουμε για τις 3 εβδομάδες που περάσαμε μαζί με την όμορφη παρέα των παιδιών η Κατερίνα η Έρρικα και εγώ (η Μαρία)! Παιδιά με φαντασία, ιδέες, χιούμορ, κέφι και ταλέντο γέμισαν τα πρωινά μας και εμείς με τη σειρά μας τους προσφέραμε ευκαιρίες καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από το πρόγραμμα το καλοκαιρινό που είχαμε ετοιμάσει αλλά  και χώρο και υλικά για παιχνίδι.
Τα ομαδικά παιχνίδια από όλο τον κόσμο είχαν την τιμητική τους την πρώτη εβδομάδα που ταξιδεύαμε νοερά με τη μουσική σε άλλους πολιτισμούς μακρινούς και κοντινούς.

Το καθημερινό παιχνίδι μάζευε όλα τα παιδιά μέχρι να έρθει η ώρα για το πρωινό.

 Μέσα στην ημέρα μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων είχαμε και στιμές  χαλάρωσης παρακολουθώντας  μικρά βιντεάκια  που είχαν σχέση πάντα με το θέμα της ημέρας που διαπραγματευόμασταν.

 Το κολατσιό μας ήταν πάντα φρέσκο γιατί το φτιάχναμε μαζί με τα παιδιά το πρωί. Μια επιθμία ήταν το ζελέ με διάφορες γεύσεις που το σερβίραμε για κολατσιό και έγινε ανάρπαστο!

 Μικρές ορχήστρες  που με τις νότες  τους ξυπνούσαν τη γειτονιά από το πρωί,

 αλλά και χορός με μουσικές ωραίες ήταν σταθερές δραστηριότητες του καθημερινού μας προγράμματος. Όλα τα παιδιά είτε ξέρουν μουσική και νότες είτε όχι μπορούν να κάνουν μικρά μουσικά θαύματα!

 Ένα ζωντανό πεντάγραμμο με τις νότες που διαρκώς κινούνταν,

 θετρική έκφραση με κίνηση και χορό

και ορχήστρες περίεργες κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρο των παιδιών αλλά και μεγάλωναν τη δικιά μας χαρά  που βλέπαμε πως οι δραστηριότητες  που είχαμε διαλέξει δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να εφραστούν και να δημιουργήσουν δεσμούς με τους άλλους.

Παιχνίδια περίεργου καθρέφτη,

προσεκτικής κίνησης στο χώρο ξυπνούσαν το σώμα.

 Κατασκευές, κολλάζ και ζωγραφική  με πολύ συγκέντρωση

 και παιχνίδια στην αυλή γέμισαν γόνιμα τις ώρες των παιδιών στη Χαρά και Μουσική.

Η ζαχαροπλαστική αγαπημένη απασχόληση των παιδιών με τυροπιτάκια, κέηκ, γρανίτες και κουλουράκια που ξετρέλαναν με τη μυρωδιά τους στην αρχή και με τη γεύση τους κατόπιν μικρούς αλλά και μεγάλους!

 Μια επίσκεψη που ξάφνιασε θετικά τα παιδιά. Η Αθανασία από την ΜΗΚΥΟ Αντιγόνη μας παρουσίασε ένα βιωματικό σεμινάριο για τα δικαιώματα των παιδιών.

Τα παιδιά ζωγράφισαν τα διακαιώματα που θεωρούν πιο σημαντικά

 και στολίσαμε το παράθυρό μας με αυτά.

Η Κατερίνα, η Έρρικα και εγώ (Μαρία) ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που μας επιστεύτηκαν τα παιδιά τους και ελπίζουμε πως  τα παιδιά θα θυμούνται με ωραίες αναμνήσεις την πρωινή απασχόλησή τους στη Χαρά και Μουσική το καλοκαίρι του 2016.
Καλό καλοκαίρι και στο επανειδείν!

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή