Το Σαββατοκύριακο αυτό όμως είχε και ένα 9ωρο εργαστήριο  για ενήλικες παρέα με τον Βασίλη Αναγνώστου μουσικοπαιδαγωγό και συγγραφέα που μας ήρθε από την αγαπημένη Μυτιλήνη.

Μέσα  από παραμύθια, παραδοσιακά τραγούδια και μύθους  ο Βασίλης Αναγνώστου κατάφερε να δημιουργήσει καταστάσεις που ο καθένας μπόρεσε να εκφραστεί βγάζοντας το παιδί που πάντα υπάρχει μέσα μας.

Τα παραμύθια γίνανε θέατρο, τα τραγούδια γίνανε παραμύθια, ζωγραφιές. 

Κίνηση και έκφραση με  ωραίες μουσικές που απελευθερώνουν το σώμα!

Την Κυριακή το πρωί ο Βασίλης Αναγνώστου  παρουσίασε ο παραμύθι του Ο Κούκος μεσ΄στα αηδόνια στους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι έπαιξαν και τραγούδησαν παρέα με τους γονείς τους.

Τα παιδιά και οι γονείς με  πολλή φροντίδα έφτιαξαν το θέατρο του "κουτιού" για να παίζουν και στο σπίτι τους με τις κούκλες πολλές ιστορίες και παραμύθια.

 Δύο από τα θέατρα του "κουτιού" τα πήραμε οι ενήλικές το απόγευμα για να φτιάξουμε και τις κούκλες. Και νάτα τώρα στολισμένα και έτοιμα για να παρουσιάσουμε το έργο μας!

Όπως είπαν και οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο οι ώρες που περάσαμε μαζί με τον εξαίρετο Βασίλη Αναγνώστου ήταν γεμάτες με  χαρά, δημιουργικότητα, παραμύθι, ομαδικότητα, συνεργασία, κέφι, αυτοσχεδιασμό, μουσική, κίνηση και γέλιο πάρα πολύ γέλιο. Ευχαριστούμε όλους και όλες που κάνατε το Σαββατοκύριακό μας πιο όμορφο!  Είμαστε σίγουρες πως μπολιάστηκε η σκέψη μας με νέες ιδέες που θα φανούν χρήσιμες στην ζωή μας τόσο στο ρόλο του εκπαιδευτικού όσο και  του γονιού!

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή