Οι μέρες κύλησαν και ήδη φτάσαμε στο τέλος και της δεύτερης εβδομάδας  της καλοκαιρινής μας απασχόλησης. Η παρέα μας ανανεώνεται, συμπληρώνεται , αλλά παραμένει εξίσου συναρπαστική και ενθουσιώδης! Η καθημερινή μας απασχόληση με τη μουσική δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ξετυλίξουν τα ταλέντα τους. Είμαστε πολύ τυχερές που μπορούμε και απολαμβάνουμε πολύτιμες μουσικές δημιουργίες και σημαντικές μουσικές στιγμές!

 Η εικαστική απασχόληση με αφορμή το θέμα της ημέρας είναι αγαπημένη ασχολία των παιδιών. Η εβδομάδα που μας πέρασε είχε θέμα το ταξίδι στον κόσμο. 5 Ήπειροι, 5 μέρες, 5 σταθμοί.

Τα παιχνίδια που απαιτούν συγκέντρωση και άσκηση της επιδεξιότητας των παιδιών πολλές φορές καταλήγουν σε τρελά γέλια!

 Ο δράκος μας κατασκευάστηκε από όλα τα παιδιά με αφορμή τη στάση μας στην Κίνα. Θαυμάστε τον!

Η πρωινή μας συναυλία με την ορχήστρα μας σε πλήρη διάταξη!

Δεν γίνεται να περάσει μέρα χωρίς ελεύθερο παιχνίδι. Τα παιδιά σε παρέες απολαμβάνουν όμορφες στιγμές ομαδικότητας και αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

 Οι κατασκευές μας με όλη την παρέα γύρω από το μεγάλο τραπέζι είναι μια ωραία εμπειρία. Χωρίς το άγχος μη λερώσουμε αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο! Πινέλα, χρώματα, χρωματιστά χαρτιά και οι μάσκες μας είναι έτοιμες. 

 

Τις κρεμάσαμε κάτω από το δράκο μας για να τις θαυμάσουμε.

Το μεσημεράκι που έρχεται η κούραση της μέρας λίγο χαλάρωση με κινούμενα σχέδια είναι ό,τι πρέπει. Ο Γκούφη με το τρομπόνι του!

 


Τραγούδια  και παιχνίδια από διάφορες χώρες της Ευρώπη ήταν το θέμα μας σήμερα. Μιας και έκανε ζέστη προτιμήσαμε τον Βορρά και μάλιστα τους Εσκιμώους.

 Μετά πήγαμε για λίγο στη Γαλλία με τα γεφύρια και τα ποτάμια της.

 Ακολούθησε το κολατσιό μας με τα φρεσκοψημένα αλμυρά μας κουλουράκια για να πάρουμε δυνάμεις για τον επόμενο χορό.

Σειρά της Ιταλίας με τις ταραντέλες της και τη Λαβαντερία της ( παιδικό τραγούδι-χορός). Κάπως έτσι γυρίσαμε γεμάτοι με πολλές εμπειρίες στην Περαία και αποχαιρετιστήκαμε για το Σαββατοκύριακο. Καλές βουτιές λοιπόν και προσοχή στον ήλιο!

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή