IMG 4966

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν χορό σε μια μαριονέτα, θα παίξουν ένα αλλιώτικο ντόμινο, θα συνθέσουν και θα παίξουν μουσική με αντικείμενα της κουζίνας, θα ιδρύσουν την ορχήστρα των σωμάτων, θα φτιάξουν μια πρωτότυπη τρισδιάστατη παρτιτούρα και θα παίξουν πολλά μουσικά παιχνίδια. Επίσης θα τραγουδήσουν τραγούδια με ιστορίες, παραμύθια, ζωγραφιές, χορό και παιχνίδια!

Πότε; Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, 4-8 το απόγευμα

Που; στη Χαρά και Μουσική, Μεταμορφώσεως 13 Άνω Περαία

Πόσο; 20 ευρώ και 15 για τους φοιτητές και τους γονείς της Χαράς και Μουσικής

Για ποιον; Το σεμινάριο ενδιαφέρει μουσικούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, γυμναστές και γονείς

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους ένα σκεύος κουζίνας  και ένα φουλάρι.

κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 2392400752, 6973599041 και 6937216816 ή

 

IMG 5005

Το σεμινάριο  θα έχει 2 μέρη, 2 ώρες θα ηχομαγειρέψουμε και 2 ώρες θα τα πούμε με ένα τραγούδι.

Τα Ηχομαγειρέματα είναι μαγικές συνταγές για εκλεκτά ακούσματα. Είναι κάτι σαν το... παστίτσιο! Κάθε υλικό του, μπορεί να φαγωθεί σκέτο, αλλά μόνο αν τα έχεις όλα μαζί θα γευτείς τη θεσπέσια αρμονία του.

Τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στα Ηχομαγειρέματα πρέπει να είναι έτοιμα...για όλα! Και να κουβαλούν μαζί τους: Ένα κουζινικό σκεύος, ένα μεταξωτό μαντίλι και το ...κέφι τους.Τα υπόλοιπα στην αρένα! 

 Λένε πως ο άνθρωπος πρώτα μαθαίνει να τραγουδά και μετά να μιλάει. Μεγαλώνοντας το λα-λα-λα που κάνει ως βρέφος, αποκτά σχήμα, φτιαγμένο από λόγο και μουσική. Η συνάντηση του με το τραγούδι γίνεται πάρα πολύ νωρίς. Όμως τι είναι παιδικό τραγούδι; Ποιος το γράφει και ποιους στόχους έχει όταν το γράφει; Και γιατί πολύ συχνά το παιδικό τραγούδι αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα, επικίνδυνη που από παιδικό το κάνει παιδιάστικο και κάποιες φορές παιδαριώδες; Όμως το παιδικό τραγούδι ή καλύτερα το τραγούδι που απευθύνεται σε παιδιά είναι μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Στο Β΄ μέρος λοιπόν του Σεμιναρίου κύριος στόχος μας θα είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον όρο «παιδικό τραγούδι» και να μελετήσουμε τις αμέτρητες δυνατότητες που έχουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως σπουδαίο εκπαιδευτικό εργαλείο.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Αναγνώστου:

Ο Βασίλης Αναγνώστου γεννήθηκε στο Σκουτάρο Λέσβου και μεγάλωσε στη Νέα Ερυθραία Αττικής. Πήρε πτυχίο Ηλεκτρονικού από το Σιβιτανίδειο Ίδρυμα και πτυχίο Αρμονίας από το Ωδείο «Ν. Σκαλκώτας», ενώ εγκατέλειψε τη  Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ λίγο πριν  το πτυχίο. Από το 1985 που εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη, ως το 2010, εργαζόταν στο Υπ.Ε.Π.Θ.  (ΝΕΛΕ και Δια Βίου Μάθηση). Από το 2011-2013, οπότε παραιτήθηκε, ήταν Διευθυντής Τουρισμού της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Έχει διδάξει για πολλά χρόνια Θεωρία και Ιστορία Μουσικής σε Ωδεία και σχολές Χορού, ενώ  συνεχίζει να διδάσκει Μουσικοπαιδαγωγικά σε Σεμινάρια. Από το 1983 ως το 1995 ήταν υπεύθυνος της Εβδομάδας Πολιτισμού «Αναξιώτικα» όπου παρουσιάζονταν οι καλύτερες καλλιτεχνικές παραγωγές της Λέσβου. Το 1990 ίδρυσε την Παιδική Ορχήστρα ΚΡΙΤΩΝ, που μέχρι το 1994 παρουσίασε πολλές καλλιτεχνικές παραγωγές σε όλη τη Λέσβο, ενώ το 1993 κλήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, για να παρουσιάσει στα Σχολεία της Κύπρου το Αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο. Από το 1997 ως το 2000 υπήρξε μέλος των Μορφών Έκφρασης, όπου παρακολούθησε διετή κύκλο σπουδών Μουσικοκινητικής με δάσκαλο το Θωμά Κινδύνη. Το 2001 με την συμμετοχή των Μορφών Έκφρασης ηχογραφήθηκε το CD του βιβλίου «Παρέα με τ’ άστρα». To 2006 ίδρυσε με άλλους «Αεί Παίδες» της Μυτιλήνης την ομώνυμη Παιδαγωγική-Ψυχαγωγική ομάδα, που έχει οργανώσει πολλές εκδηλώσεις και Σεμινάρια σε Λέσβο, Αθήνα, Λήμνο και σε διάφορα άλλα μέρη. Στίχοι  του, μελοποιημένοι από τον Τάκη Βούη, περιλαμβάνονται στο LP: «Τι καλά που θάτανε» – ΛΥΡΑ 1991 και στα CD «Πατώντας σε δυο βάρκες» – DIODIM 1995 και ΘΗΣΕΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ-polytropon 2007, τραγουδισμένα από το Μανώλη Μητσιά, την Εμιλία Οτταβιάνο, το συνθέτη, και άλλους. Έχει πλούσια συγγραφική δράση:

  1. «Ιστορίες γι αγρίους»-Διηγήματα (1988) Εκδόσεις ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

   2. «Ακόμα κι ένα λάθος κάντο σωστά» Μυθιστόρημα (1997 – Γ΄ έκδοση 1999) Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ. 

    3.«Παρέα με τ’ άστρα στης Μουσικής τα κάστρα» Μουσικοκινητική Αγωγή. Α΄ Έκδοση (2001) Εκδόσεις ΔΟΜΟΣ. Β΄ έκδοση (2008) Εκδόσεις ORPHEUS-Μ. Νικολαΐδης. (Συνοδεύεται από CD με τραγούδια σε στίχους της Μάρως Βαμβουνάκη, μουσική του συγγραφέα και ερμηνεία των Μορφών Έκφρασης). 

     4.«Και ξαφνικά κάποιος είπε: ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟ;» – Τέσσερις κωμωδίες για παιδιά, μικρά και μεγάλα (2006) Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ.(Συνοδεύεται από CD με τραγούδια σε στίχους και μουσική του συγγραφέα). 

      5. «Όλα είναι ένα παιχνίδι-Η σειρά σου να παίξεις» Α΄ Έκδοση (2014) Εκδόσεις REPROGRAPHICS Δ΄ έκδοση (2016) Βιβλίο-CD με 31 δραστηριότητες Μουσικοκινητικής.

6. «ΠαραμυθιΆσματα» (2016) Εκδόσεις REPROGRAPHICS Βιβλίο-CD με 12 Παραμύθια βασισμένα σε ισάριθμα δημοτικά τραγούδια. Περιλαμβάνει επίσης δραστηριότητες ομαδικής δημιουργικότητας.

7. «Ο Κούκος αηδόνι» (2016) Εκδόσεις REPROGRAPHICS Ένα παραμύθι-ύμνος στη διαφορετικότητα και την αποδοχή. Στο βιβλίο υπάρχει Θεατρική διασκευή του παραμυθιού και CD με τη μουσική και τα τραγούδια της.

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή