μενουέτο Μότσαρτ ΧκαιΜ

 

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου μια κεφάτη παρέα από παιδιά βρέθηκε στη Χαρά και Μουσική για να γνωρίσουν τον κ. Μότσαρτ!

Στοιχεία από την σύντομη αλλά γεμάτη ζωή του ενθουσίασαν τα παιδιά. Αποσπάσματα από τα διάσημα έργα του μας έδωσαν αφορμή να χορέψουμε ένα μενουέτο, να παίξουμε  με τα κρουστά όργανα, και να σχηματίσουμε σε μία ώρα μια ορχήστρα που συνόδεψε μελωδικά το πιάνο, που έπαιζε το φεγγαράκι μου λαμπρό, παιδικό γαλλικό τραγούδι που αγάπησε  ο Μότσαρτ και δημιούργησε την σύνθεσή του με τις 12 παραλλαγές του.

Ευχαριστούμε τα παιδιά για το κέφι και τη συμμετοχή τους!

 

 

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή