Infant-Massage

 

 

 

 

 

 

 

Το βρεφικό μασαζ συνδυάζει την περιποίηση του σώματος με την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του βρέφους. Είναι ενας νέος τρόπος επικοινωνίας με ταξύ μωρού και γονέα  που προάγει τον σεβασμό και την ανάπτυξη του συναισθηματικού δεσμού.

Πρόκειται για ενα πρόγραμμα που συνδυάζει την αρχαία σοφία με την νέα γνώση,  διδάσκεται σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει αποδειχθεί ασφαλές και ωφέλιμο. 

Τα μαθήματα γίνονται απο Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασαζ , πιστοποιημένη  απο τον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασαζ ( International Association of Infant Massage). Σκοπός του Διεθνούς Συνδέσμου Βρεφικού Μασαζ είναι να προωθήσει την επαφή και την επικοινωνία μέσα απο την εκπαίδευση και την έρευνα, έτσι ώστε γονείς, κηδεμόνες και παιδιά σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα να αποκτήσουν αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση.

Κάθε κύκλος αποτελείται απο 5 συναντήσεις οι οποίες έχουν διάρκεια 1-1,5 ώρα και γίνονται μια φορά την εβδομάδα. Κάθε συνάντηση χωρίζεται στο πρακτικό και το θεωρητικό μέρος. Κατα τη διάρκεια του πρακτικού μέρους, διδάσκονται μαλάξεις για όλο το σώμα(πόδια, κοιλιά, χέρια, στήθος, πλάτη) και το πρόσωπο, απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως και μαλάξεις ειδικά για τους κολικούς. Το μασαζ γίνεται απο τον γονέα στο βρέφος, ενώ η εκπαιδεύτρια δείχνει τις μαλάξεις σε ειδική εκπαιδευτική κούκλα.  Στο θεωρητικό κομμάτι συζητιούνται διάφορα θέματα όπως ο ύπνος στην βρεφική ηλικία, η επικοινωνία μεταξύ γονέων και βρέφους, η συναισθηματική ασφάλεια και δίνεται η ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών σε ενα περιβάλλον άνετο και χαλαρωτικό.

Στις συναντήσεις μπορούν να συμμετέχουν γονείς ή κηδεμόνες με μωράκια απο νεογέννητα εως 12 μηνών ενώ θα μοιραστούμε και ιδέες για τις προσαρμογές του μασαζ σε μεγαλύτερα παιδιά.  

Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας:

-Κουβερτάκι

- Δεύτερη αλλαξιά

- Κάποιο αγαπημένο παιχνίδι του μωρού

Παρέχονται λαδάκι και έντυπο υλικό.

Για την συμμετοχή σας, απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης καθώς τα ομαδικά τμήματα είναι κλειστά και οι θέσεις περιορισμένες. Παρακαλούμε σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δε θα μπορέσετε να συμμετέχετε τελικά, να μας ενημερώσετε έγκαιρα. Σε ειδικές περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων.

Επικοινωνία: Θωμαίδου Έρρικα, 6979 795841. Κόστος 80 ευρώ ο κύκλος των συναντήσεων. Έναρξη την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου

«Τα παιδιά δεν είναι οι άνθρωποι του αύριο, αλλά οι άνθρωποι του σήμερα. Έχουν το δικαίωμα να τα παίρνουμε στα σοβαρά και τους φερόμαστε με τρυφερότητα και σεβασμό.» Sandra Joseph

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις του Σαββάτου για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής άλλα είναι ετήσια και αλλά μικρότερης διάρκειας.Το πρόγραμμα μουσικής για βρέφη 6-18 μηνών  Μικροί Μότσαρτ πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους, άλλα όπως οι Γεύσεις και νότες  είναι λίγο μικρότερης διάρκειας. Τρίμηνης διάρκειας είναι το πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής Ακούω, αισθάνομαι, εκφράζομαι, το  βρεφικό μασάζ και η Μουσική τεχνολογία.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή