IMG 6342

 

'Ενα νέο μουσικό πρόγραμμα στη Χαρά και Μουσική που απευθύνεται σε παιδιά από 5-7 χρονών.

Ένας πολύ εύκολος και ευχάριστος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά τον μαγικό κόσμο των κρουστών και των ρυθμών! Δεν κάνουμε  μαγικά, απλά παίρνουμε ένα ηχογόνο αντικείμενο όπως ένα πλαστικό κουβά τον γυρνάμε ανάποδα παίρνουμε και δυο μπαγκέτες και αυτό ήταν!

Αριστερό-δεξί αριστερό -δεξί και ο ρυθμός γεννήθηκε.

Αν και δεν είναι κάτι καινούργιο για τα προγράμματα της Χαράς και Μουσικής το να παίζουμε μουσική  με ανακυκλώσιμα υλικά, το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να παίξει εύκολα μουσική  κτυπώντας ρυθμικά τις μπαγκέτες του δίνει την ικανοποίηση του μεγάλου μουσικού που παίζει μουσική.

Παρακολουθώντας αυτό το  πρόγραμμα τα παιδιά αφοσιώνονται  στην παραγωγή ήχου και μαθαίνουν γρήγορα ρυθμούς και μέτρα, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους στην εκτέλεση  μουσικής και παίρνουν ερεθίσματα για τη δημιουργική σύνθεση.

Στόχοι αυτού του προγράμματος είναι

  • να μάθουν τα παιδιά απλά μέτρα από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στην αρχή ακουστικά, με το αυτί που λέμε, και αργότερα να τους διαβάζουν με τις νότες
  • να εκτελούν μουσικές συνθέσεις διαβάζοντας την παρτιτούρα
  • να ασκήσουν την ακοή τους  με παιχνίδια ερώτησης και απάντησης
  • να εκτελούν μουσικές συνθέσεις με εναλλαγές στη δυναμική και την ταχύτητα
  • να αναπτυχθεί η μνήμη και  η συγκέντρωση για την εκτέλεση  ρυθμικών σχημάτων με συνοδεία  κίνησης, τραγουδιού και κτυπημάτων στο σώμα και
  • να αναπτυχθεί το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και αποδοχής του άλλου.

Με τις κατάλληλες δραστηριότητες δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών, γιατί τους δίνεται η δυνατότητα

  • να συνθέσουν το δικό τους κομμάτι μουσικής
  • να το καταγράψουν με τη μουσική σημειογραφία, όχι απαραίτητα με τον κλασικό τρόπο
  • να το παραλλάξουν και βέβαια
  • να αυτοσχεδιάσουν με ήχους και υλικά.

Στο πρόγραμμα χρησιμοποιούμε όλα τα κρουστά όργανα της Χαράς και Μουσικής αλλά και διάφορα άλλα όργανα που θα κατασκευάσουν τα παιδιά ή θα τα βρουν στο σπίτι τους και τους αλλάξουν τη χρήση. Σημαντικό πλεονέκτημα στο παίξιμο μουσικής με τα πλαστικά αντικείμενα είναι η χαμηλή τους τιμή και το ότι το παιδί μπορεί να παίξει και να εξασκηθεί οπουδήποτε στο σπίτι, στο σχολείο, στους φίλους του.

Το πρόγραμμα Μικρή Μπάντα κρουστών … με Φαντασία  πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί 60 λεπτά. Τα παιδιά της Μικρής Μπάντας κρουστών με φαντασία μπορούν να παρακολουθήσουν το τμήμα Μουσικοί θεατρίνοι δωρεάν και αν είναι πάνω από 6 χρονών να συμμετάσχουν και στη Χορωδία μας

Υπεύθυνη προγράμματος Μαρία Κουρκουρίκα

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα

Powered by mod LCA

Αρχή