main

 

 Τα παιδιά 7-10 χρονών θα έχουν την ευκαιρία μία φορά την εβδομάδα για 60΄να παίξουν με περίεργα κρουστά και να πειραματιστούν με ήχους που θα συνοδεύουν ιστορίες.  θα φτιάξουν ορχήστρα με όργανα, σώμα και φωνή! Με έμπνευση από το σύστημα Όρφ και με υλικό τραγούδια και παιχνίδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο  δημιουργήθηκε το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα πάρει μαζί του τα παιδιά σε ενα μαγικό ταξίδι ήχων και ρυθμών. Τα διαμάντια της μουσικής δημιουργίας θα αποτελέσουν την αφορμή για πολλές μουσικο-ρυθμικές ιστορίες. Κίνηση, ρυθμός αλλά και πολύ τραγούδι θα κάνουν τη μουσική χρονιά των παιδιών πιο χαρούμενη.

Στόχοι αυτού του προγράμματος είναι

 • να έρθουν σε επαφή με αριστουργήματα της μουσικής δημιουργίας
 • να εκτελούν μουσικές συνθέσεις διαβάζοντας την παρτιτούρα
 • να γνωρίσουν διαφορετικές μορφές σύνθεσης
 • να ασκήσουν την ακοή τους  με παιχνίδια ερώτησης και απάντησης
 • να εκτελούν μουσικές συνθέσεις με εναλλαγές στη δυναμική και την ταχύτητα
 • να αναπτυχθεί η μνήμη και  η συγκέντρωση για την εκτέλεση  ρυθμικών σχημάτων με συνοδεία  κίνησης, τραγουδιού και κτυπημάτων στο σώμα και
 • να αναπτυχθεί το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και αποδοχής του άλλου.

Με τις κατάλληλες δραστηριότητες δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών, γιατί τους δίνεται η δυνατότητα

 • να συνθέσουν το δικό τους κομμάτι μουσικής
 • να το καταγράψουν με τη μουσική σημειογραφία, όχι απαραίτητα με τον κλασικό τρόπο
 • να το παραλλάξουν και βέβαια
 • να αυτοσχεδιάσουν με ήχους και υλικά.

Το μάθημα είναι εβδομαδιαίο και διαρκεί 60΄

Η χρονιά είναι χωρισμένη σε 2 κύκλους

Α΄κύκλος: 18 Σεπτεμβρίου-31 Ιανουαρίου (17 μαθήματα)

Β΄κύκλος: 5 Φεβρουαρίου- 15 Ιουνίου (17 μαθήματα)

Εγγραφές από 2 Σεπτεμβρίου. Για την πλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

Η εγγραφή είναι έγκυρη με την πληρωμή της πρώτης δόσης των διδάκτρων.

Πληροφορίες: 2392 400752, 6973599041 και 6937216816.

Υπεύθυνες προγράμματος: Μαρία Κουρκουρίκα-Κατερίνα Κουθούρη

 

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα

Powered by mod LCA

Αρχή