Και το ταξίδι μας συνεχίστηκε για μια μέρα ακόμη και έτσι είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε την πολη της Μουσικής και της Τέχνης, τη Βιέννη! Στο ανάκτορο Hofburg βρήκαμε το κλειδί του σολ και τον Μότσαρτ στο βάθρο παρέα με τα μουσικά του όργανα.

Ο καιρός στη Νίτρα ήταν θαυμάσιος. Ο ήλιος, η μουσική, η συναναστροφή με μουσικούς από όλο τον κόσμο έκαναν τη βδομάδα μας όμορφη.

Όταν κάναμε την αίτηση  η Κατερίνα  και εγώ (η Μαρία) για να συμμετάσχουμε στο διεθνές μουσικό σεμινάριο Orff meets classics στη Νίτρα της Σλοβακίας, δεν περιμέναμε  ότι θα ζούσαμε αυτές τις 5 γεμάτες μουσική και ενέργεια μέρες!
Το σεμινάριο οργανώθηκε από τη σλοβάκικη ένωση Orff-Schulwerk, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής του πανεπιστημίου της Νίτρα Constantine the Philosopher, και την υποστήριξη του  γερμανικού ιδρύματος  Carl Οrff-Schulwerk και του Σλοβάκικου υπουργείου παιδείας. Το σεμινάριο φιλοξενήθηκε στο μοναστήρι Saint Gorazd κάτω από το επιβλητικό κάστρο της Νίτρα.

 Οι μέρες στη Χαρά και Μουσική κύλησαν γρήγορα γιατί όλοι μας περάσαμε καταπληκτικά. Έτσι φτάσαμε στο τέλος και της φετινής περιόδου. Οι στιγμές που ζήσαμε θα μας κρατήσουν όλο το καλοκαίρι μέχρι να ξανανταμώσουμε  τον Σεπτέμβριο με το καλό και πάλι.
  
 
Ο χορός και το τραγούδι είχαν τον πρώτο ρόλο και σε αυτή την εβδομάδα. 

 Οι μέρες κύλησαν και ήδη φτάσαμε στο τέλος και της δεύτερης εβδομάδας  της καλοκαιρινής μας απασχόλησης. Η παρέα μας ανανεώνεται, συμπληρώνεται , αλλά παραμένει εξίσου συναρπαστική και ενθουσιώδης! Η καθημερινή μας απασχόληση με τη μουσική δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ξετυλίξουν τα ταλέντα τους. Είμαστε πολύ τυχερές που μπορούμε και απολαμβάνουμε πολύτιμες μουσικές δημιουργίες και σημαντικές μουσικές στιγμές!

 Με το που έκλεισαν τα σχολεία τα πρωινά στη Χαρά και Μουσική γέμισαν ζωντάνια, γέλια και μουσικές. Η ομάδα των παιδιών που παρακολουθεί την πρωινή μουσική δημιουργική απασχόληση Παιχνίδια με τις τέχνες μας καταπλήσσει κάθε μέρα με τη φαντασία και την ενέργεια της.

 

Πριν να πούμε τίποτε άλλο χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά μας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στις συναυλίες και τις παραστάσεις της Χαράς και Μουσικής. Αυτή η εβδομάδα τα είχε όλα, πρόβες και παραστάσεις. Η σχολική χρονιά που αποτελεί πλέον παρελθόν, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο.

 

Shells

Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Χαράς και Μουσικής

Τα σχολεία σήμερα τελείωσαν και τα παιδιά θα απολαμβάνουν χαρούμενα και ενθουσιασμένα τον ελεύθερο χρόνο τους. Η εβδομάδα που μας έρχεται είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Χαράς και Μουσικής. Έφτασε ο καιρός να καμαρώσουμε και να απολαύσουμε τα παιδιά μας στις καλοκαιρινές τους παραστάσεις.

Την αρχή την κάνει ο ομάδα των Μουσικών θεατρίνων με το έργο τους  Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους, του Νικόλα Ανδρικόπουλου (εκδόσεις Καλέντης). Την Παρασκευή λοιπόν στις 7.30 το απόγευμα στον 2ο όροφο της Χαράς και Μουσικής θα μας παρουσιάσουν τη δική τους οπτική πάνω στο παραμύθι, με μουσικές, κινητικές και σκηνοθετικές ιδέες από τα ίδια τα παιδιά με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων,της Κατερίνας και της Έρρικας.

Στη συνέχεια την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα οι μαθητές πιάνου της Χαράς και Μουσικής  θα έχουν την ετήσια συναυλία τους. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο του εργαστηρίου χειροποίητων πιάνων Πάνος Ιωαννίδης στη Νέα Γωνιά. Τα παιδιά  κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά και είμαστε σίγουροι πως θα σας καταπλήξουν με το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα  θα έχουμε Παιχνιδια στην αυλή... με μουσική! για τους μικρούς-μικρούς μας φίλους. Θα μας παρουσιάσουν ένα δείγμα από το πρόγραμμα που παρακολούθησαν όλη τη χρονιά μαζί με τους γονείς τους και μετά θα ακολουθήσει χορός για όλους, ζωγραφική για όλους και ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι κατασκευής με θαλασσινό θέμα. Και φυσικά δε θα λείπει και το κέρασμα για μικρούς και μεγάλους!!! Η γιορτή θα γίνει στην αυλή μας.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου και πάλι στις 7.30 το απόγευμα  στην αυλή μας, θα έχουμε  τη χαρά να απολαύσουμε τη Χορωδία της Χαράς και Μουσικής, τους μικρούς βιολιστές, τη μικρή μπάντα κρουστών με φαντασία, αλλά και  την παράσταση μια καλοκαιρινή συννεφιά από τα παιδιά των ομαδικών τμημάτων μας. Ελπίζουμε μόνο να παραμείνει συννεφιά και όχι βροχή για να μπορέσουμε να διασκεδάσουμε και να ψυχαγωγηθούμε όλοι μικροί και μεγάλοι.

Και τις 2 μέρες ( Πέμπτη και Παρασκευή) θα  φιλοξενούμε στην αυλή μας το βιβλιοπωλείο Γνώση, που θα εκθέσει βιβλία με θέμα, τί άλλο...τη Μουσική!

Η εκπαιδευτική χρονιά λοιπόν τελειώνει και φέτος πανηγυρικά και ελπίζουμε να ανταμώσουμε και πάλι όλοι μαζί, νέοι και παλιοί φίλοι και φίλες, με την καινούργια σχολική χρονιά από Σεπτέμβριο. Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούμε εγγραφές για τη νέα τη χρονιά και από 15 Σεπτεμβρίου  αρχίζουν τα μαθήματα.

Η Χαρά και Μουσική θα συνεχίσει να λειτουργεί έως 7 Ιουλίου με το πρωινό-καλοκαιρινό πρόγραμμα για τα παιδιά 4-12 χρονών.  Μετά θα έχουμε διακοπές, χαλάρωση , ανασυγκρότηση και πολλή θάλασσα!

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

 

 ηλιος

Ο Ιούνιος μας έρχεται βιαστικός- βιαστικός. Όπως κάθε χρόνο στη Χαρά και Μουσική τελειώνουμε τη χρονιά με γιορτές για όλα τα παιδιά και τους γονείς τους. Η σχολική χρονιά ήταν γεμάτη από δράσεις γεμάτες χαρά, δημιουργικότητα, φαντασία και φυσικά πολλή μουσική!!. Είναι πολύ δύσκολο να σας μεταφέρουμε τα συναισθήματα που νιώθουμε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων παιδιά και παιδαγωγοί. Η μέρα της γιορτής είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να απολαύσετε οι γονείς τα παιδιά σας που ξετυλίγουν τα ταλέντα τους με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όλα μας τα παιδιά κοπίασαν πολύ όλη τη χρονιά, κάνοντας εξάσκηση στα μουσικά όργανα που επέλεξαν (πιάνο, βιολί, κιθάρα ή κρουστά) ή συμμετέχοντας στις ομαδικές μας δράσεις. Οι γιορτές και οι συναυλίες είναι η ώρα που η προσπάθεια ανταμοίβεται με ένα γερό χειροκρότημα!

Το πρόγραμμα είναι το παρακάτω:

Παρασκευή 16 Ιουνίου, 7.30-8.15: Παράσταση των Μουσικών θεατρίνων με το έργο Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους

Δευτέρα 19 Ιουνίου, 6.16-7.15: Πρόβα για τους Χαρούμενους Μουσικούς  ΙΙ

Δευτέρα 19 Ιουνίου 7.30-8.30: Πρόβα για τους χαρούμενους Μουσικούς Ι

Τρίτη 20 Ιουνίου, 7.00-9.00: Συναυλία μαθητών πιάνου

Τετάρτη 21 Ιουνίου 7.00-9.00: Πρόβα για τα παιδιά των τμημάτων: Μικροί μαέστροι, Χαρά και Μουσικοί Ι, ΙΙ

Πέμπτη 22 Ιουνίου, 7.30-9.00: Παιχνίδια στην αυλή, με μουσική. Η γιορτή μαζί γωνιές μικρών δράσεων για τους μικρούς μας μαθητές.( Χαρούμενοι Μουσικοί Ι και ΙΙ

Παρασκευή 23 Ιουνίου, 7.30-9.00: Μια καλοκαιρινή συννεφιά, καλοκαιρινή γιορτή  των τμημάτων Μικροί μαέστροι, Χαρά και Μουσική Ι και ΙΙ

Την ίδια μέρα (23-6) θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παιδική Χορωδία της Χαράς και Μουσικής, τους μικρούς βιολιστές μας και τα μέλη της μικρής μας Μπάντας κρουστών ...με φαντασία.

Καλή μας επιτυχία!

 

 

 


 Το Σάββατο 1 Απριλίου μαζευτήκαμε μια ωραία παρέα από παιδιά και γονείς για να πούμε παραμύθια, με αφορμή τον εορτασμό της μέρας του παιδικού βιβλίου. Η γιορτή καθειρώθηκε προς τιμήν του μεγάλου παραμυθά Άντερσεν, ο οποίος είχε γενέθλια στις 2 Απριλίου.

Τα παιδιά άκουσαν παραμύθια κλασικά και αγαπημένα, χόρεψαν, έπαιξαν τα μουσικά  όργανα και

έφτιαξαν ένα δικό τους βιβλίο, που το χρωμάτισαν, το έδεσαν και το πήραν στο σπίτι τους σαν ενθύμιο.
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας και το κέφι σας!
Με αυτή την εκδήλωση κλείνουν και οι σαββατιάτικές μας δράσεις με εργαστήρια για παιδιά για αυτή τη σχολική χρονιά.
Μετά το Πάσχα ετοιμάζουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον και αγαπημένο και βέβαια προετοιμαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τις γιορτές  και τις συναυλίες της Χαράς και Μουσικής που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο.

 Στις 14 Μαρτίου η Χαρά και Μουσική ήταν προσκεκλημένη στο κατάστημα παιχνιδιών Ανέμη για να καλωσορίσει μαζί μετα παιδιά την Άνοιξη με το δικό της μουσικό τρόπο. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλά παιδιά που παρέα με τους γονείς τους απόλαυσαν   τις ανοιξιάτικες μουσικές δραστηριότητες που η Κατερίνα και η Έρρικα είχαν ετοιμάσει.

Ευχαριστούμε πολύ το κατάστημα Ανέμη και τα παιδιά που συμμετείχαν στο μουσικό μας καλωσόρισμα της Άνοιξης!

 
Το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Χαρά και Μουσική παίξαμε με τα επιτραπέζια παιχνίδια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα καταστήματα παιχνιδιών Ανέμη.
 

Παιχνίδια για όλες τι ηλικίες από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο μεγάλες.
Παιχνίδια για τις 5 αισθήσεις των, παιχνίδια που ενισχύουν την ομαδικότητα, άλλα που ασκούν τη λεπτή κινητικότητα,

παιχνίδια που αναπτύσσουν στα παιδιά το πνεύμα συνεργασίας,

και βέβαια παιχνίδια που δίνουν γέλιο και χαρά.

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και τους γονείς  που συμμετείχαν με την καλή τους τη διάθεση και το κέφι και τα παιδιά που ήταν όλα πολύ άξιοι συμπαίκτες!

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις του Σαββάτου για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής άλλα είναι ετήσια και αλλά μικρότερης διάρκειας.Το πρόγραμμα μουσικής για βρέφη Ανακαλύπτω τον κόσμο με μουσική, και ο Δημιουργικός χορός  πραγματοποιούνται σε πεντάμηνους κύκλους, άλλα όπως οι Γεύσεις και νότες είναι λίγο μικρότερης διάρκειας. Τρίμηνης διάρκειας είναι η γνωριμία με την όπερα και το μιούζικαλ, το πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής Ακούω, αισθάνομαι, εκφράζομαι, το  βρεφικό μασάζ και η Μουσική τεχνολογία.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!
Receive HTML?

Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή