center top logo

red-paper-hearts-on-music-sheets-300x200

14 Φεβρουαρίου 2021 σήμερα, ημέρα Κυριακή με έναν καιρό κρύο και χιονισμένο. Εμείς όμως στη Χαρά και Μουσική σας προσφέρουμε μουσικές για να γλυκάνουν και να ζεστάνουν τις καρδιές μας. Με αφορμή την γιορτή του Βαλεντίνου, γιορτάζουμε την ημέρα αγάπης. Αγάπη για τη ζωή, για τη φύση, την οικογένεια, τους φίλους μας, το περιβάλλον, τα ζώα! Συγκεντρώσαμε τις επιλογές των παιδιών το κανάλι της Χαράς και Μουσικής στο You Tube και φτιάξαμε μια Playlist. (Μπορείτε εάν θέλετε να κάνε τε και εγγραφή στο κανάλι μας πατώντας στο κουμπάκι με τη λέξη ΕΓΓΡΑΦΗ. Το κανάλι μας είναι ακόμη καινούργιο, αλλά θα το βελτιώνουμε συνεχώς!)

Μπορείτε να απολαύσετε τα τραγούδια  των παιδιών μας, αλλά και κάποιες δικές μας, πατώντας  https://youtube.com/playlist?list=PLe-rm1abGg1cKPxuGB7T0sAg1IHB6fkiY

Η λίστα αυτή μπορεί να μεγαλώσει για τα παιδιά ή και τους γονείς που θέλουν να προσθέσουν τραγούδια.

Ας γιορτάσει ο καθένας τη μέρα του Βαλεντίνου με τον τρόπο που αγαπά με τους αγαπημένους ανθρώπους του. 

Σας στέλνουμε την αγάπη μας!

 

 

pdfΜουσικά Ταλέντα

Μουσικά ταλέντα Δεκ 2020

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Με υγεία και χαρές για μικρούς και μεγάλους!
Είμαστε πολύ χαρούμενοι στη Χαρά και Μουσική γιατί μόλις κυκλοφόρησε η μουσική μας εφημερίδα που την περιμέναμε όλοι με αγωνία.
Τα Μουσικά ταλέντα  είναι συνημμένα στο μήνυμα αυτό και μπορείτε να διαβάσετε την ύλη μαζί με όλη την οικογένεια.
Για να ακούσετε τις μουσικές και τα τραγούδια μπορείτε να πατάτε είτε στους συνδέσμους είτε στις εικόνες και τις ζωγραφιές.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν με τις ιδέες και τα δημιουργήματά τους.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς ιδιαίτερα το Νίκο Κουθούρη για την πολύτιμη βοήθειά του στην ηλεκτρονική επεξεργασία της εφημερίδας μας.
Πολλές ευχές για το 2021 που μόλις ξεκίνησε.
Χαρά και Μουσική

  Χαρά και Μουσική πιάνο

0 νέος χώρος της Χαράς και Μουσικής είναι γεγονός!

Δουλέψαμε πολύ και φτιάξαμε με πολύ κέφι και αγάπη έναν καινούργιο χώρο. Δεν πήγαμε πολύ μακριά, λίγο πιο πάνω διαγώνια απέναντι, στην οδό Μεταμορφώσεως 20, στην Άνω Περαία. Ήταν κάτι που το σχεδιάζαμε εδώ και καιρό και το είχαμε προγραμματισμένο, αλλά οι νέες συνθήκες  επιτάχυναν και διευκόλυναν τις αποφάσεις.

Στο μυαλό μας πάντα έχουμε τα παιδιά και τη μεγάλη μας αγάπη τη μουσική διδασκαλία. Ο νέος μας χώρος είναι ζεστός, άνετος, ασφαλής και εξοπλισμένος με όλα τα μέσα και τα μουσικά όργανα που χρειάζονται για ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό μάθημα.

Ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί  στον πολύ όμορφο χώρο μας. Να γεμίσει με νότες, γέλια και φωνές παιδιών! Ας είμαστε όλοι μασκοφορεμένοι, δεν μας πειράζει γιατί τα μάτια μας θα τα λένε όλα, και τη χαρά μας και τον ενθουσιασμό μας!

Χαρά και Μουσική -2ο πιάνο

 

 

διαδικτυακά μαθήματα πιάνουviolin on line

Διαδικτυακά μαθήματα πιάνου και βιολιού της Χαράς και Μουσικής

Στη Χαρά και Μουσική διδάσκονται μαθήματα πιάνου και βιολιού από κοντά αλλά και από μακριά! Με τη μεγάλη εμπειρία των μουσικοπαιδαγωγών της τα μαθήματα πιάνου και βιολιού  για μικρούς και μεγάλους γίνονται παιχνίδι! Κάντε την γνωριμία με την Χαρά και Μουσική και επιλέξτε το πρώτο δωρεάν μάθημα πιάνου/βιολιού για σας ή για το παιδί σας!

Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2392400752, 6973599041 και 6937216816 να ρυθμίσετε τις ώρες των μαθημάτων σας. 

Στη Χαρά και Μουσική προσφέρονται:

 • Μαθήματα πιάνου και βιολιού από 4 χρονών
 • Σύγχρονες μέθοδοι για διδασκαλία πιάνου/βιολιού από απόσταση
 • Παιδαγωγικές μέθοδοι προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικία
 • Ψηφιοποιημένο θεωρητικό και πρακτικό υλικό ( θεωρία μουσικής, ρυθμικές και μελωδικές ασκήσεις)
 • Ηχογραφήσεις και μαγνητοσκοπήσεις του μουσικού εκπαιδευτικού υλικού
 • Διαδικτυακές συναυλίες των μαθητών πιάνου/βιολιού
 • Εξατομικευμένα εβδομαδιαία μαθήματα πιάνου/βιολιού διάρκειας 30’,45’ ή 60’ λεπτών

Τα μαθήματα πιάνου/βιολιού της Χαράς και Μουσικής στοχεύουν στην:

 • Ανάπτυξη της μουσικότητας και της ικανότητας της έκφρασης των συναισθημάτων μέσω της μουσικής
 • Εκμάθηση της σωστής θέσης του σώματος και του χεριού
 • Ανάγνωση  μουσικής παρτιτούρας και των συμβόλων της μουσικής
 • Ανάπτυξη της ικανότητας της διάκρισης ρυθμικών και μελωδικών σχημάτων

Οι καθηγητές της Χαράς και Μουσικής χρησιμοποιούν:

 • Παιδαγωγικές μεθόδους που μετατρέπουν κάθε νέα γνώση σε παιχνίδι με διασκεδαστικό τρόπο
 • Κρουστά μουσικά όργανα, που τα φτιάχνουν τα παιδιά στο σπίτι με ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία συνοδεύουν το τραγούδι και τις ρυθμικές ασκήσεις
 • Πλούσιο εποπτικό υλικό (καρτέλες, εικόνες, ηχητικά αποσπάσματα κλπ) που κάνουν το μάθημα ζωντανό και ενδιαφέρον

Για τους μικρούς μαθητές της Χαράς και Μουσικής που είναι κάτω των 7 χρονών:

 • Το πρόγραμμα εκμάθησης  πιάνου/βιολιού είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών
 • Είναι σύγχρονο και με ποικίλες δραστηριότητες
 • Η διάρκειά του είναι 30΄λεπτά της ώρας
 • Η παρουσία των γονιών στο διαδικτυακό μάθημα είναι επιθυμητή, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν ευκολότερα  αν γίνεται επανάληψη στο σπίτι από τους γονείς
 • Οι γονείς μπορούν να έχουν και εκείνοι τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για το μάθημα του πιάνου/βιολιού των παιδιών τους, έτσι ώστε να μπορούν να τα υποστηρίξουν

Γιατί να διαλέξει κάποιος  διαδικτυακά μαθήματα πιάνου/βιολιού της Χαράς και Μουσικής;

 • Η  εμπειρία των δασκάλων της είναι μεγάλη στα μαθήματα μουσικής και η  επιμόρφωσή τους συνεχής
 • Τα  διαδικτυακά μαθήματα γίνονται με ασφαλείς  διαδικτυακές πλατφόρμες (Ζοom, Skype, Messenger, Viber)
 • Το διαδικτυακό μάθημα μπορεί να γίνει με εύκολο τρόπο. Χρειάζεται απλά μια σύνδεση με το ίντερνετ, ένα πιάνο/βιολί και ένας υπολογιστής, ένα κινητό ή τάμπλετ με κάμερα
 • Το μάθημα μπορεί να μαγνητοσκοπηθεί και να το έχει στη διάθεσή του ο μαθητής για οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να ανατρέξει και πάλι σε αυτό
 • Μπορείτε να διαλέξετε το διαδικτυακό μάθημα πιάνου/βιολιού ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είναι ο τόπος κατοικίας σας
 • Επειδή κερδίζετε χρόνο από τις μετακινήσεις και είστε στην άνεση του σπιτιού σας ασφαλείς

Κάντε άμεσα κράτηση!

Σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή του κόσμου βρίσκεστε και επιθυμείτε να κάνετε μαθήματα πιάνου/βιολιού μη διστάσετε να καλέσετε στη Χαρά και Μουσική και να κλείσετε το μάθημα γνωριμίας με τους μουσικοπαιδαγωγούς.

Μπορείτε να προγραμματίσετε τα μαθήματά σας με τον τρόπο που ταιριάζει στις οικογενειακές σας συνθήκες και συνήθειες.

Όροι πληρωμής

Προπληρωμή 4 εβδομαδιαίων μαθημάτων με κάρτα ή με κατάθεση στο λογαριασμό της Χαράς και Μουσικής.

Σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής μαθήματος είναι απαραίτητη η ενημέρωση 5 μέρες πριν και αν γίνει ακύρωση θα πιστωθεί το ποσό στον επόμενο μήνα

coronavirusΑγαπητοί γονείς της Χαράς και ΜουσικήςΜε τη νεότερη οδηγία που εκδόθηκε 12-9 για την λειτουργία των μουσικών σχολών θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε:

 •  Οι γονείς που συνοδεύετε τα παιδιά στα μαθήματα θα πρέπει να φέρετε τυπωμένη ή να μας στείλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση α. πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β. πιστοποιητικό νόσησης
  Αν δεν υπάρχει τίποτε από τα δύο τότε θα σας παρακαλούσαμε να μας φέρνετε ένα αρνητικό rapid test, τυπωμένο ή σε ηλεκτρονική μορφή  αποσταλμένο στην διεύθυνσή μας.
 • Για τα παιδιά άνω των 4 χρονών  θα παρακαλούσαμε να μας φέρνετε ένα αρνητικό self test, τυπωμένο ή σε ηλεκτρονική μορφή.
 • Όλοι μας μικροί (άνω των 4 χρονών) και μεγάλοι που βρισκόμαστε στον εσωτερικό χώρο της Χαράς και Μουσικής θα έχουμε τη μάσκα
 • Τα μουσικά όργανα που θα χρησιμοποιούνται στο μάθημα είναι χωρισμένα  για κάθε τμήμα και απολυμαίνονται μετά το τέλος του μαθήματος
  •    Τα πάνινα  εποπτικά μέσα (αερόστατο, μαντήλια και άλλα πανιά και κορδέλες) αερίζονται και απολυμαίνονται.
  •    Ο χώρος αερίζεται πριν και μετά το μάθημα για 10 λεπτά και κάθε βράδυ καθαρίζεται με ατμοκαθαριστή.
  •    Τα όργανα που χρησιμοποιούν όλα τα παιδιά ( πιάνο, μεγάλα μεταλλόφωνα κλπ) απολυμαίνονται μετά από τη χρήση  από το κάθε παιδί (ειδικά οι μπαγκέτες)
  •    Τα παιδιά και οι ενήλικες μπαίνοντας στο χώρο μας βγάζουν τα παπούτσια τους και πλένουν τα χέρια τους.
  •    Τα παιδιά μέσα στη τσάντα τους θα έχουν το μολύβι και τις μπογιές τους καθώς και όποια άλλα αντικείμενα κρίνουμε πως θα χρησιμοποιούνται στο μάθημα. Ανταλλαγές αντικειμένων μεταξύ μαθητών δεν θα γίνονται.
 • Οι γονείς και τα αδέλφια των παιδιών που θα συνοδεύουν τους μαθητές μας στο μάθημά τους δεν θα μπορούν να περιμένουν στον εσωτερικό χώρο της Χαράς και Μουσικής  μέχρι να τελειώσει το παιδί τους το μάθημα. Θα πρέπει να περιμένουν στην μικρή αλλά όμορφη αυλή μας (θερμαινόμενη για το χειμώνα) ή να κάνουν μια βόλτα στην παραλία ή το χωριό μας που είναι και καλό για όλους.
 • Σε περίπτωση lock down τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής θα πραγματοποιηθούν όλα διαδικτυακά. (με τις αντίστοιχες προσαρμογές στην ύλη και στη διάρκεια)
 • Εάν υπάρξει ασθένεια μικρού ή μεγάλου σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα. Τα μαθήματα μπορούν να αναπληρωθούν διαδικτυακά.
 • Οι διδάσκοντες στη Χαρά και Μουσική είναι πλήρως εμβολιασμένοι και θα σας υποδέχονται φορώντας τη μάσκα τους και το καλύτερο χαμόγελό τους
  Ευχόμαστε αυτή η χρονιά να κυλήσει χωρίς πολλές εκπλήξεις και ανατροπές και να μπορέσουμε να χαρούμε το όμορφο ταξίδι στον κόσμο της μουσικής.

   Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξη. Να είστε σίγουροι πως φροντίζουμε για το καλό των παιδιών με όλη μας τη δύναμη.
  Χαρά και Μουσική. Όπως πάντα έτσι και τώρα φροντίζουμε  να υπάρχουν  οι συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή, ευχάριστη και δημιουργική την φοίτηση των παιδιών σας στα μουσικά μας τμήματα.

Καλή Μουσική χρονιά!

         

Mikis Theodorakis

 

Ο συνθέτης του μήνα Φεβρουαρίου είναι ο Μίκης Θεοδωράκης. Έργα του όπως ο Ζορμπάς και το αν Θυμηθείς τ΄ονομά μου ακούστηκαν στα πέρατα του κόσμου! Τα τραγούδια του μελοποιήσεις ποιητών μας τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται από μικρούς και μεγάλους. Οι μαθητές της Χαράς και Μουσικής θα γνωρίσουν την περιπετειώδη ζωή του Μίκη, θα ακούσουν, θα τραγουδήσουν και θα παίξουν μουσικές του! 

hatzidakis

 

Ο πρώτος μήνας του χρόνου είναι αφιερωμένος σε έναν αγαπημένο συνθέτη με πλούσιο και εξαιρετικό έργο, τον Μάνο Χατζιδάκι. Τραγούδια για φωνή, μουσικές για κινηματογράφο και θέατρο και ορχηστρικές συνθέσεις αποτελούν σημαντικό υλικό για τους μουσικούς και πολύτιμη συντροφιά στη ζωή όλων μας.

Τα παιδιά της Χαράς και Μουσικής θα γνωρίσουν στοιχεία της ζωής του, θα ακούσουν και θα παίξουν συνθέσεις του προσαρμοσμένες στο επίπεδο και την ηλικία τους.

Ο μήνας Ιανουάριος προβλέπεται πολύ μελωδικός στη Χαρά και Μουσική!

 

Pretty-Paper-Christmas-Craft-Decoration-Ideas 45

Αγαπητοί γονείς  των παιδιών της Χαράς και Μουσικής Καλή χρονιά!

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας και την επιλογή της Χαράς και Μουσικής  ως εκπαιδευτικό χώρο όπου τα παιδιά σας  γνωρίζουν  το μαγικό κόσμο της μουσικής  και μαθαίνουν το μουσικό όργανο που αγαπούν, το πιάνο ή τα κρουστά.

Τα παιδιά χρειάζονται τέχνη και ιστορίες και ποιήματα και μουσική όσο χρειάζονται αγάπη και φαγητό και καθαρό αέρα και παιχνίδι είπε ο Φίλιπ Πούλμαν.

Η μουσική αγωγή συμβάλλει  στην  ανάπτυξη  της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών, δημιουργεί αφορμές για κίνηση και έκφραση με το σώμα και τη φωνή και επηρεάζει θετικά την  προσωπικότητα αλλά και την κοινωνικοποίηση του κάθε παιδιού. Επειδή θεωρούμε  πολύ σημαντική τη συνεισφορά της μουσικής αλλά και της τέχνης στο χαρακτήρα των παιδιών εμείς από την πλευρά μας  προσπαθούμε συνεχώς έτσι ώστε να  πετύχουμε  τους μουσικοπαιδαγωγικούς στόχους  των προγραμμάτων μας. Τα  μέσα μας είναι η συνεχής  επιμόρφωσή μας και το αποτέλεσμα είναι  η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός των μουσικών σπουδών που προσφέρουμε στα παιδιά σας.

Το πρόγραμμα "γνωριμία με τους συνθέτες" είναι σε εξέλιξη και αυτή τη χρονιά και όλα τα παιδιά  όλων των τμημάτων μας έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να παίξουν κομμάτια γνωστά και σημαντικά ανεξάρτητα από το επίπεδο που βρίσκονται. 

Από το τέλος του Ιανουαρίου θα προχωρήσουμε ακόμη πιο πολύ στη μουσική απόλαυση και δημιουργία. Θα προτείνουμε σε ζευγάρια παιδιών που μαθαίνουν πιάνο να παίξουν κομμάτια μουσικής γραμμένα για 4 χέρια ( 2 πιανίστες) και θα εξελίξουμε περισσότερο τα μικρά σύνολα κρουστών, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η ικανότητά των παιδιών για συνεργασία και συντονισμό μαζί με άλλους μουσικούς.

Σας ευχαριστούμε πολύ  για τη μέχρι τώρα συνεργασία και είμαστε σίγουρες πως η σχέση αυτή  θα εξελιχθεί  περισσότερο και θα αντανακλάται στο χαμόγελο των παιδιών σας που είναι εν μέρει και δικά μας παιδιά.

Καλή χρονιά σε όλους μας!

ΥΓ Μην ξεχνάτε να μας ενημερώνετε για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικό με τη μουσική σπουδή σας απασχολεί. Παρατηρήσεις και προτάσεις είναι από όλους καλοδεχούμενες.

Christmas sheet music with bells

Καλά Χριστούγεννα και μια όμορφη μελωδική νέα χρονιά!

 

Johann Sebastian Bach

 

Ο Μήνας Δεκέμβριος είναι αφιερωμένος στο συνθέτη Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Τα παιδιά της Χαράς και Μουσικής θα γνωρίσουν το μεγάλο συνθέτη και θα παίξουν και θα ακούσουν τα έργα του όπως , Τοκκάτα και φούγκα, Μπαντινερί, Κοντσέρτα, χοροί και πολλά άλλα. Το Χριστουγεννιάτικο ορατόριό του   θα μας βάλει στο κλίμα των Χριστουγέννων για τα καλά. Καλή ακρόαση!

 

 

Dvorak

 

Στη Χαρά και Μουσική εγκαινιάζουμε και φέτος τις δράσεις που αφορούν τους μεγάλους συνθέτες. Κάθε μήνα όλα τα παιδιά του εργαστηρίου μας, στα ομαδικά τμήματα αλλά και στα ατομικά μαθήματα πιάνου θα γνωρίζουν στοιχεία της ζωής και μεγάλα μουσικά έργα ενός συνθέτη. Επίσης θα παίζουν και κομμάτια του στο πιάνο ή στην μπάντα Ορφ-ορχήστρα προσαρμοσμένα για την ηλικία και το επίπεδο κάθε φορά των παιδιών μας.

Ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στον Αντονίν Ντβόρζακ. 

Ο Αντονίν Λέοπολντ Ντβόρζακ γεννήθηκε  το 1841 και πέθανε το 1904 ήταν Τσέχος συνθέτης της ρομαντικής περιόδου, που χρησιμοποίησε στο έργο του το μουσικό ιδίωμα και τις μελωδίες της Μοραβίας και της γενέτειράς του, Βοημίας. Τα έργα του περιλαμβάνουν όπερες, συμφωνική και χορωδιακή μουσική και μουσική δωματίου.  Μερικά από τα γνωστότερα έργα του είναι η Συμφωνία του Νέου Κόσμου, Οι Σλαβονικοί Χοροί, η Χουμορέσκ και άλλα.

 

 

Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

 Μικρές δράσεις για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. 

 Μικροί κύκλοι μαθημάτων

  Στη διάρκεια της χρονιάς λειτουργούν μικροί κύκλοι μαθημάτων για όλες τις ηλικίες. Μουσική τεχνολογία, Μουσικοπαιδαγωγική επιμόρφωση, summer piano

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα


Αρχή