adult-adventure-baby-532508

Γιατί να μεγαλώσω το παιδί μου με τις αρχές της Θετικής Διαπαιδαγώγησης;

Οι γονείς σήμερα ίσως περισσότερο από κάθε άλλη εποχή ενημερώνονται για το τι επιλογές θα κάνουν ώστε να δώσουν στα παιδιά τους τα εφόδια για μια ευτυχισμένη ζωή αλλά και να δημιουργήσουν σχέσεις αγάπης και σεβασμού μέσα στην οικογένεια. 

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι αρχές της θετικής διαπαιδαγώγησης. Θα επισημανθούν οι  διαφορές με τις παλιότερες προσεγγίσεις ανατροφής και θα εντοπιστούν  αυτές που  πραγματικά  βοηθούν  τους γονείς να εμπνεύσουν  στα παιδιά τους τις αξίες που θέλουν. Έτσι θα νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση  για τις επιλογές τους ως γονείς, ενδυναμώνοντάς  τους στο γονεϊκό τους ρόλο. Παράλληλα, μέσα από βιωματικές ασκήσεις, θα δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν κάποια από τα εργαλεία της Θετικής διαπαιδαγώγησης μέσα από απλά καθημερινά παραδείγματα 

Την ομάδα συντονίζει η Φιλιώ Κατσαρού,

Εκπαιδεύτρια γονέων και Εκ. Ειδικός Θεραπευτικού παιχνιδιού 

Fb: Filio Katsarou - Play, Τherapy and Workshops for parents and children

Κυριακή  7 Οκτωβρίου , στις  6.00-8.00 το απόγευμα

Είσοδος: 25 ευρώ (ο ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως τις 5 Οκτωβρίου.

Τ: 2392 400752 και 6073 599041

Μ:

Χαρά και Μουσική, Μεταμορφώσεως 13, Άνω Περαία

Ανοικτά μαθήματα στη Χαρά και Μουσική 24 -29  Σεπτεμβρίου

autumn and music anoikta mathimata Xara kai Mousiki

 

Φθινοπωρινή πρόσκληση σε παλιούς και νέους φίλους και φίλες της Χαράς και Μουσικής

με δωρεάν συμμετοχή  στα μαθήματα για βρέφη  από 4-36 μηνών  και  για παιδιά  από  3 -15 χρονών.

Σε ένα χώρο όπου τα παιδιά αισθάνονται ελεύθερα και δημιουργικά με δράσεις καλλιτεχνικές  ανακαλύπτουν τον κόσμο που τα περιβάλλει και τον κόσμο μέσα τους.

Δηλώστε συμμετοχή στα τμήματα που σας ενδιαφέρουν και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να απολαύσουν το μαγικό ταξίδι στη μουσική, το θέατρο, το χορό και τη δημιουργική έκφραση.

melomythi septemvrios 2018

 

Στη Χαρά και Μουσική καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά με μουσική και παραμύθι!

                 «Δρόμο παίρνουν ...δρόμο αφήνουν»

                    Σεργιάνι στις μουσικές του τόπου 

'Οποιος δεν ξέρει τα σουφλιώτικα  γαιδούρια, θα μάθει πως ένας γάιδαρος με φωνή βροντερή μπορεί  να ακολουθήσει τη μοίρα του και να γίνει μουσικός.  Στο περιπετειώδες ταξίδι του βρίσκει φίλους και συντρόφους και κατατροπώνουν όλοι μαζί και « πέντε-έξι νταήδες».

Ένα παραμύθι  ειπωμένο και καταγεγραμμένο σε πολλές παραλλαγές μας σεργιανάει στις μουσικές του τόπου μας. Από τον εβρίτικο ζωναράδικο, στον ηπειρωτικό βαρύ βηματισμό και από το ανάλαφρο κελάρυσμα της Επτανήσιακής καντάδας στο ξέφρενο Κρητικό πεντοζάλι και τις εστουδιαντίνες της Σμύρνης! Άιντε γιούρια!...κι ο χορός θέλει τραγούδια!

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα

Στη Χαρά και Μουσική, Μεταμορφώσεως 13, Άνω Περαία

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Τ: 2392 400752 και 6973 599041

Μ:

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους

  music I

 Αυτή τη χρονιά η Χαρά και Μουσική μεγάλωσε και έχει αποκτήσει εξαιρετικούς συνεργάτες οι οποίοι έχουν φέρει τις φρέσκιες ιδέες τους μαζί με το ταλέντο τους!

Ενημερωθείτε από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Χαράς και Μουσικής και κρατήστε τις παρακάτω πληροφορίες για τα δώρα και τις προσφορές στους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους και φίλες.

Από τη Δευτέρα στις 17 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα παρακάτω τμήματα:

  • Χαρούμενοι Μουσικοί
  • Μικροί μαέστροι
  • Μουσικοί ταξιδευτές
  • τα ατομικά μαθήματα πιάνου.

Τα υπόλοιπα μαθήματα θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

music

Τα παρακάτω τμήματα είναι δωρεάν για τους μαθητές που έχουν επιλέξει ένα οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα:

  • Οι μουσικοί θεατρίνοι από 4 χρονών
  • Η παιδική χορωδία από 6 χρονών
  • Η θεωρία μουσικής από 8 χρονών

Εάν έχετε επιλέξει ένα πρόγραμμα της Χαράς και Μουσικής και επιθυμείτε και ένα δεύτερο, αυτό σας το προσφέρουμε με μειωμένα δίδακτρα κατά 50%.

αφισα

 

 

Αρχίζουμε και αυτή τη χρονιά με μεγάλο ενθουσιασμό! Τα σχέδια της Χαράς και Μουσικής είναι πολλά και ωραία και θα τα μάθετε σιγά σιγά. Προς το παρόν ισχύει το πρόγραμμά μας στη σελίδα μας , το οποίο θα σθμπληρωθεί αυτή την εβδομάδα με τα νέα μας τμήματα και τους νέους μας συνεργάτες. Μείνετε συντονισμένοι!

Καλή μας μουσική χρονιά!

παιχνίδια με το αλεξίπτωτο

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τις 3 θαυμάσιες εβδομάδες της καλοκαιρινής απασχόλησης στη Χαρά και Μουσική! Ζήσαμε τόσο όμορφες στιγμές που είναι αδύνατον να τις απαριθμήσουμε.

οι νεράιδες το μωρό- ωραία κοιμωμένη Με αφορμή παραμύθια κλασικά και μη, ελληνικά και της παγκόσμιας κληρονομιάς, παραδοσιακά και σύγχρονα, δώσαμε στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από τη δραματοποίηση και το θεατρικό παιχνίδι,

τραγούδι με συνοδεία πιάνου και κρουστών

 

τη μουσική και το τραγούδι,

δελτίο καιρού με συνοδεία μουσικής

 

το παιχνίδι με τις λέξεις και

ταξίδι στη φουρτουνιασμένη θάλασσα

την κίνηση. Απαραίτητο στοιχείο όλων αυτών ήταν η χαρά των παιδιών.

καλοκαίρι-νεροτσουλήθρα

Μεταμφιέσεις,

επιτραπέζια παιχνίδια

επιτραπέζια παιχνίδια

φιγούρες

 

κατασκευές και

πρωινό στη Χαρά και Μουσική

 ωραίες συζητήσεις γύρω από το τραπέζι του πρωινού και των άλλων μικρογευμάτων,

παιχνίδια με το πιάνο

 

παίξιμο με μουσικά όργανα και δημιουργία ορχήστρας έκαναν τις μέρες μας χαρούμενες και καλλιτεχνικές. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Θεοδώρα και την Γεωργία για την πολύτιμη προσφορά τους. Για τα παιδιά που συμμετείχαν κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων έχουμε να πούμε πως ήταν καταπληκτικές ομάδες κάθε φορά με διαφορετική δυναμική, αλλά πάντα με καλή διάθεση για συνεργασία και πολύ πολύ παιχνίδι. Ευχαριστούμε τους γονείς που επέλεξαν και φέτος τη Χαρά και Μουσική και μας εμπιστέυτηκαν τα παιδιά τους. 

Η τελευταία μας μέρα είναι την Παρασκευή 6 Ιουλίου. Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και σίγουρα πολλή συγκίνηση για τον αποχαιρετισμό. 

Η Χαρά και Μουσική συνεχίζει τη λειτουργία της κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για το μήνα Ιούλιο, κατά τις ώρες 4.30 με 6.30. 

Καλό μας καλοκαίρι με πολλές και δροσερές βουτιές!

 

 

 

 

 

P6160001

 Mια μαγευτική μουσική εμπειρία ζήσαμε όλοι το Σάββατο 16 Ιουνίου σε έναν υπέροχο χώρο παρέα με τους αγαπημένους μας μαθητές και μαθήτριες  και τους γονείς τους. Η Χαρά και Μουσική γιόρτασε το τέλος των μαθημάτων, με τί άλλο από μουσική. Στο εργαστήρι χειροποίητων πιάνων Πάνος Ιωαννίδης, στον εσωτερικό χώρο αυτή τη φορά εξαιτίας των ξαφνικών καταιγίδων, τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά τους με ένα πλούσιο ρεπερτόριο.  Στο τέλος  όπως πάντα είχε κέρασμα, δωράκια, αναμνηστικά αλλά και το Cd που περιείχε τα κομμάτια που ηχογράφησε το κάθε παιδί κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το αποτέλεσμα είμαστε σίγουρες πως θα σας καταπλήξει!

συναυλία πιάνου της Χαράς και Μουσικής  στη Νέα ΓωνιάΣυγχαρητήρια αξίζουν τα παιδιά που με την προσπάθειά τους έκαναν ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός την καλοκαιρινή μας συναυλία. Φέτος το ρεπερτόριο είχε από όλα. Είχε κλασικά κομμάτια, είχε ποπ, θέματα κινηματογραφικά, κομμάτια για 4 χέρια, κομμάτια για βιολί και πιάνο, κομμάτια μόνο για βιολί ή πιάνο. Ποικιλία αλλά και ποιότητα μουσική.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που μας υποστηρίζουν  και ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών.

Σας ευχόμαστε ένα καλό καλοκαίρι, και ραντεβού τον Σεπτέμβριο. 

 

IMG 8380

 

Την εβδομάδα 7-11 Μαΐου στη Χαρά και Μουσική έιχαμε φιλοξενούμενους.  Σε όλα μας τα μαθήματα ατομικά και ομαδικά όλα τα παιδιά μπορούσαν να γίνουν οικοδεσπότες και να ξεναγήσουν στη Χαρά και Μουσική τους φίλους και τις φίλες τους.

IMG 20180508 170535Με μεγάλη μας χαρά  είδαμε ότι τα παιδιά αγκάλιασαν  με ενθουσιασμό την ιδέα μας και έτσι η ατμόσφαιρα στη Χαρά και Μουσική ήταν σαν γιορτινή. Βάλαμε τα καλά μας, υποδεχτήκαμε τους φίλους και τις φίλες μας με τραγούδια, μουσικές, παιχνίδια και κατασκευές. 

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους  μικρούς και μεγάλους που ανταποκριθήκατε και περάσαμε όλοι μια εβδομάδα διαφορετική από τις άλλες!

 

ηλιοςΚαλοκαίρι ήρθε και η Χαρά και Μουσική είναι πανέτοιμη για όλα τα ωραία που θα ακολουθήσουν!

Ξεκινάμε λοιπόν!

Εβδομάδα φίλων Ι

Σας ανακοινώνουμε με μεγάλο ενθουσιασμό την Εβδομάδα Φίλων . Από τις 7 έως 11 Μαΐου οι μαθητές/τριες, τα παιδιά της Χαράς και Μουσικής μπορούν να προσκαλέσουν ένα φίλο ή μία φίλη τους.  Τα παιδιά  θα καλέσουν τον/ την κολλητό/ή τους που θα συμμετάσχει ενεργά στο μάθημα της μουσικής.  Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία  για τα παιδιά σας να αισθανθούν πως ξεναγούν κάποιον  σε ένα αγαπημένο τους μέρος όπου μαθαίνουν μουσική. Τα μαθήματα για τους φιλοξενούμενους θα περιλαμβάνουν το συνηθισμένο πρόγραμμα της Χαράς και Μουσικής καθώς και κάποιες μικρές εκπλήξεις.  Για τα παιδιά που μαθαίνουν πιάνο και βιολί θα περιλαμβάνει διασκεδαστικά κομμάτια μουσικής,  επιτραπέζια παιχνίδια και θεωρία της μουσικής με απολαυστικές δραστηριότητες.

Αγαπητά μας παιδιά, μέχρι την Παρασκευή  4 Μαΐου  θα περιμένουμε τα ονόματα των φίλων σας, των κολλητών σας, αφού φυσικά μιλήσετε με τους γονείς σας και τους γονείς των φίλων σας. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για σας αλλά και για μας!

 

 

 

 

1257bd28f4d26ab

Μουσικές ιστορίες, πρωινή καλοκαιρινή Μουσική δημιουργική απασχόληση των παιδιών στη Χαρά και Μουσική!

O καιρός κυλάει γρήγορα και φτάσαμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι γονείς κάνοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό αναζητούν τον καλύτερο τρόπο που θα απασχοληθούν τα παιδιά με το που τελειώνουν τα σχολεία.

IMG 2986

Εμείς στη Χαρά και Μουσική σας περιμένουμε από τις 18 Ιουνίου για να περάσουμε τρεις εβδομάδες μαζί, με πολλή χαρά και μουσική. Θα κολυμπήσουμε σε θάλασσες από μουσικές και χρώματα, θα ψαρέψουμε λέξεις και συναισθήματα και θα εξερευνήσουμε το μαγικό κόσμο των τεχνών! Αυτό το καλοκαίρι παραμύθια και ιστορίες θα γίνουν αφορμή για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Τρεις εβδομάδες γεμάτες με τραγούδια, μουσικές, συμμετοχή σε ορχήστρες με μουσικά όργανα, χορό και κίνηση, κατασκευές και εικαστικά αλλά και πολλά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια. Ταινίες, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλες πολλές ευχάριστες απασχολήσεις θα κάνουν την παραμονή των παιδιών στη Χαρά και Μουσική αξέχαστη! 
Το πρόγραμμα καλοκαιρινής μουσικής δημιουργικής απασχόλησης απευθύνεται σε παιδιά 4-12 χρονών.

Το πρωινό και το κολατσιό καθώς και τα υλικά του προγράμματος είναι δωρεάν.

Κόστος συμμετοχής 
· Για το ωράριο 7.30-3.15: 65 ευρώ/εβδομάδα για κάθε παιδί ( 60 ευρώ για τους μαθητές της Χαράς και Μουσικής). 
· Για το ωράριο 9.00-2.00: 55 ευρώ/εβδομάδα για κάθε παιδί (50 ευρώ για τους μαθητές της Χαρά και Μουσικής)
Στα αδέλφια παραχωρείται έκπτωση 10%. 
Η πληρωμή γίνεται σε 2 δόσεις. Η 1η δόση με την εγγραφή και η 2η δόση την τρίτη ημέρα του προγράμματος. (Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Για τα παιδιά που θα επιλέξουν και τις 3 εβδομάδες παρέχουμε έκπτωση επι πλέον 10% έκπτωση σε ολόκληρο το ποσό.

Τρόποι επικοινωνίας και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
2392 400752 και 6973 599041 και 6937 216816 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση 
Περισσότερες πληροφορίες www.xarakaimousiki.gr και xarakaimousiki.blogspot.gr

Καθημερινό πρόγραμμα: 
Προσέλευση 7.30-9.00 το πρωί –ελεύθερο παιχνίδι
Πρωινό: 9.00-9.30 (φρέσκο ψωμί, βούτυρο μέλι και χυμός φρούτων)
1ο κύκλος δραστηριοτήτων: 9.30-11.00 
Κολατσιό: 11.00-11.30 ( σπιτικό κέικ ή κουλουράκια ή τυροπιτάκια και χυμός φρούτων)
2ος κύκλος δραστηριοτήτων: 11.30-1.00 
Διάλειμμα 1.00-1.30 (φρούτα)
3ος κύκλος δραστηριοτήτων: 1.30-3.15/ αναχώρηση 

Αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων
7.30-9.00 ελεύθερο παιχνίδι-ανάγνωση βιβλίων 

9.00-9.30 πρωινό 

9.30-11.00 μουσικές δράσεις: τραγούδι, σύνολα κρουστών, ακρόαση μουσικής, χορευτική έκφραση, μουσικά παιχνίδια.

11.00-11.30 κολατσιό 

11.30-1.00 εικαστικά, κατασκευές, μάσκες και θεατρικά παιχνίδια, παιχνίδια πειραματισμού και εξερεύνησης 

1.00-1.30 φρούτα 

1.30-3.15 παρακολούθηση ταινίας μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, αφήγηση παραμυθιών, κουκλοθέατρο, επιτραπέζια παιχνίδια και ελεύθερο παιχνίδι

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή