καλοκαιρινά 2019Έφτασε και ο Ιούλιος, καλό καλοκαιρινό μήνα σε όλους! Η αγαπημένη εποχή των παιδιών, το καλοκαίρι είναι πια στα φόρτε της. Εμείς στη Χαρά και Μουσική ολοκληρώσαμε τον  κύκλο της καλοκαιρινής μουσικής απασχόλησης των παιδιών και αποχαιρετιστήκαμε έχοντας στο μυαλό μας τις όμορφες μουσικές ιστορίες που σκαρφίστηκαν τα παιδιά. Οι πίνακες -σκηνικά θα μας τις θυμίζουν!

Τα μαθήματα πιάνου συνεχίζονται με καλοκαιρινό άερα έως και το τέλος Ιουλίου, εάν θέλετε και τώρα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το παιδί σας ή, γιατί όχι και για σας!

Καλό καλοκαίρι να έχουμε όλοι μικροί και μεγάλοι και ραντεβού το Σεπτέμβριο με τις εγγραφές μας και την δωρεάν εβδομάδα!

 

 

φβ cover για Παραθινούπολη 2019

 

Η Παραθινούπολη η μεγάλη γιορτή των παιδιών στο Δήμο Καλαμαριάς πλησιάζει! Ανάμεσα στους πάνω από 40 φορείς που συμμετέχουν στη γιορτή αυτή είναι και η Χαρά και Μουσική!  Το εργαστήρι μας Ακούω τον πίνακα-ζωγραφίζω τη μουσική  απευθύνεται στα παιδιά των σχολείων την Τετάρτη και την Παρασκευή και το Σάββατο το απόγευμα σε όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Παραθινούπολη. Βάλτε στο πρόγραμμα του επόμενου παρασκευο-σαββατοκύριακου την επίσκεωη στην Παραθινούπολη και θα απολαύσετε πολλές και όμορφες δραστηριότητες αλλά και ωραία θεάματα για τα παιδιά. Δείτε το πρόγραμμα docεδώ.

Summer-Camp2019

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία της Χαράς και Μουσικής με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος «Καλοκαιρινές εξερευνήσεις» τα παιδιά ηλικίας 4-10 ετών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον απέραντο κόσμο της μουσικής και να απολαύσουν τη μουσική δημιουργία. Κάθε Τετάρτη, ξεκινώντας από 19 Ιουνίου, το Τελλόγλειο θα γεμίζει με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, νότες και συνηχήσεις με τα προγράμματα της Χαράς και Μουσικής!

Το πρόγραμμα διαρκεί πέντε εβδομάδες και  εκτός από τη μουσική  περιλαμβάνει  εικαστικά, δημιουργική γραφή, simple crafts, θεατρικό παιχνίδι,  και πολλές άλλες εκπλήξεις. Με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του προγράμματος και το καλοκαιρινό κέφι των παιδιών η συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα θα είναι απλά απόλαυση!

εβδομάδα φίλων Χαρά και Μουσική 2019

 

Σας ανακοινώνουμε με μεγάλο ενθουσιασμό την Εβδομάδα Φίλων . Από τις 13 έως 18 Μαΐου τα παιδιά της Χαράς και Μουσικής μπορούν να φέρουν ένα φίλο ή μία φίλη. Τα παιδιά  να καλέσουν τον/ την κολλητό/ή τους που θα συμμετάσχει ενεργά στο μάθημα της μουσικής.  Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία  για τα παιδιά  να αισθανθούν πως «ξεναγούν» κάποιον  σε ένα αγαπημένο τους μέρος όπου μαθαίνουν μουσική.

30f2a98a268795acf575cbe347308451

Οι μέρες των Χριστουγέννων ας μεταφέρουν την μαγεία τους στο σπίτι σας και ο Άγιος Βασίλης ας εκπληρώσει τις ευχές όλων σας

Με πολλή Χαρά και περισσότερη Μουσική θα τα πούμε και πάλι στις 8 Ιανουαρίου 2019!

Καλή Χρονιά!

 

FB IMG 1543818170568

 

Το 8ο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση ( Ε.Ε.Μ.Ε.) με θέμα  “Μουσική Εκπαίδευση και Κοινωνία: νέες προκλήσεις, νέοι προσανατολισμοί”.είναι πια παρελθόν.  Από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονία και  της Παιδαγωγικής σχολής του Α.Π.Θ. πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, ομιλίες, συζητήσεις, συναυλίες με μεγάλο ενδιαφέρον. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το εργαστήριο της Χαράς και Μουσικής που το παρουσίασαν η Κατερίνα και η Μαρία, και το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία!

IMG 20181124 115047

 

Με αμείωτο το ενδιαφέρον οι σύνεδροι παρακολούθησαν  τος ομιλίες,

IMG 20181124 183109

 

τα μουσικά και μουσικοκινητικά δρώμενα

IMG 20181124 182227

και την παράσταση  βασισμένη στο παραμύθι του Ε. Τριβιζά τα 3 μικρά λυκάκια, από τους φοιτητές και διδάσκοντες της παιδαγωγικής σχολής. Αυτή την παράσταση είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν και τα παιδιά της πόλης μας με ελεύθερη είσοδο. Αρκετά παιδιά της Χαράς και Μουσικής ευχαριστήθηκαν χορό και τραγούδι μαζί με τους καταπληκτικούς συντελεστές της παράστασης.

Το συνέδριο τελείωσε και μαζί με τα συμπεράσματα και τηνpdf αποτίμηση των εργασιών του μπήκε ο σπόρος για το επόμενο. Ραντεβού σε 2 χρόνια!

 

 

IMG 20181201 191023

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου το απόγευμα  προσκαλέσαμε τα παιδιά  της Χαράς και Μουσικής και τους φίλους τους  για να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο της Χαράς και Μουσικής αλλά και για το σπίτι τους. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και το δέντρο μας στολίστηκε πολύ όμορφα. Και του χρόνου!

IMG 20181201 184255

Χριστουγεννιάτικες μουσικές αλλά και γεύσεις  μας χάρισαν ένα πολύ όμορφο γιορταστικό απόγευμα. Ένα γλυκό καλωσόρισμα του Δεκέμβρη του μήνα των Χριστουγέννων!

αρχείο λήψης

Δελτίο τύπου – Πρόσκληση σε παράσταση

Παίζουμε-τραγουδάμε Τριβιζά:

Τα τρία μικρά λυκάκια
Μουσική παράσταση και παιχνίδια εμψύχωσης
εμπνευσμένα από το έργο του Ευγένιου Τριβιζά

             Η ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
             ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ (Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ)

             ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑ.ΜΑΚ.

             Σάββατο 24/11/2018, 18.15
             Είσοδος ελεύθερη για το κοινό της πόλης
            
με προσκλήσεις  ( στη Χαρά και Μουσική  στο τηλέφωνο 2391400752, 6973599041)

                                            ή με έγκαιρη προσέλευση (20’ πριν)

αφίσα 8ου συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε.

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου της με διεθνείς συμμετοχές, με θέμα: “Μουσική Εκπαίδευση και Κοινωνία: νέες προκλήσεις, νέοι προσανατολισμοί”. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τη συνεργασία της Παιδαγωγικής Σχολής, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

χαρά και μουσική και παιδικοί σταθμοί

 

χαρά και μουσική και παιδικοί σταθμοί

Στη Χαρά και Μουσική είχαμε μια ιδέα! Σκεφτήκαμε  να κάνουμε ένα μουσικό δώρο στα μικρά παιδιά του Δήμου μας. Προτείναμε λοιπόν στον Δήμο Θερμαϊκού να προσφέρουμε τις μουσικές μας γνώσεις και υπηρεσίες στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Θαλασσοπούλια και Παιδική Φωλιά. Η πρότασή μας έγινε αποδεκτή και ήδη το μουσικό μας πρόγραμμα εφαρμόζεται και δίνει χαρά σε μας πρώτα και φυσικά στα παιδιά! Ευχαριστούμε πολύ τις νηπιαγωγούς που με το χαμόγελό τους και τη θετική τους υποστήριξη ομορφαίνουν την εβδομάδα μας! Καλή μας συνέχεια λοιπόν και καλές μουσικές εξερευνήσεις!

Η Χαρά και Μουσική πάει στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης! Την Κυριακή  18 Νοεμβρίου στις 12.00 λιλιπούτειοι ακροατές θα παρακολουθήσουν μια συναυλία φτιαγμένη ειδικά για αυτούς!

43669747 2337248659664931 5714384086735257600 o
 Οι μαθητές και οι φίλοι της Χαράς και Μουσικής έως 3 χρονών θα πάρουν τους γονείς τους  και θα βρεθούμε όλοι μαζί στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης  κοντά στον Λευκό Πύργο όπου είναι η αίθουσα  συναυλιών της Κ.Ο.Θ.

Δηλώστε συμμετοχή και θα το απολαύσετε μικροί και μεγάλοι, θα δείτε δεν θα χάσετε!

Μέχρι την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου θα περιμένουμε τις συμμετοχές σας εδώ στην Χαρά και Μουσική στην Άνω Περαία. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο!

Πληροφορίες , τ. 2392400752, 6973 599041

Η Κ.Ο.Θ. εγκαινιάζει το πιο ευαίσθητο και τρυφερό εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, εμπνευσμένο από διαδικασίες της καθημερινότητας των πολύ μικρών παιδιών με επίκεντρο τη μουσική ακρόαση.
Χαράλαμπος Χειμαριός (κοντραμπάσο) Κατερίνα Κίτσου (άρπα)
Δήμητρα Ασλάνογλου (εμψύχωση)
Τιμές εισιτηρίων: Ενηλίκων 8€ Παιδικό 5

Η αίθουσα συναυλιών βρίσκεται Λ. Νίκης 73, τ.2310 236990

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα

Powered by mod LCA

powered by gateweb

© Χαρά και Μουσική, Μεταμορφώσεως 15, Άνω Περαία, Θεσσαλονίκη, 
Αρχή