αρχείο λήψης

Δελτίο τύπου – Πρόσκληση σε παράσταση

Παίζουμε-τραγουδάμε Τριβιζά:

Τα τρία μικρά λυκάκια
Μουσική παράσταση και παιχνίδια εμψύχωσης
εμπνευσμένα από το έργο του Ευγένιου Τριβιζά

             Η ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
             ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ (Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ)

             ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑ.ΜΑΚ.

             Σάββατο 24/11/2018, 18.15
             Είσοδος ελεύθερη για το κοινό της πόλης
            
με προσκλήσεις  ( στη Χαρά και Μουσική  στο τηλέφωνο 2391400752, 6973599041)

                                            ή με έγκαιρη προσέλευση (20’ πριν)

ένας βάλτος με τα χρώματα αφήγηση βρεφικού παραμυθιού

 

Στις 8 Δεκεμβρίου, Σάββατο 7-8 το απόγευμα οι λιλιπούτειοι θεατές θα παρακολουθήσουν  την  δραματοποιημένη αφήγηση βρεφικού παραμυθιού Ένας βαλτος γεμάτος χρώματα. Πρωτότυπο κείμενο/ αφήγηση από την Έμιλυ Καμαρινοπούλου και ερμηνεία από τη Στέλλα Χαμπέζου. 

Κρατήσεις θέσεων από το Σάββατο 1-12 έως την ημέρα της παράστασης στα τηλέφωνα 2392 400752 & 6973 599041.

Τιμές εισιτηρίων: 1 παιδί + 1(ή 2) γονείς= 10ευρώ 2 αδέλφια + 1(ή 2) γονείς= 15ευρώ 3 αδέλφια + 1(ή 2) γονείς= 20ευρώ

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη Χαρά και Μουσική, Μεταμορφώσεως 13, Περαία  

Υπόθεση του βρεφικού παραμυθιού “Cardbox stories: ένας βάλτος γεμάτος χρώματα”

Santa-and-Reindeer-Puppets-e1445297450189

 

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου  στις 6 -8 το απόγευμα θα στολίσουμε το  χριστουγενιάτικο δέντρο της Χαράς και Μουσικής και προσκαλούμε όλα τα παιδιά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας  αλλά και τους φίλους  και τις φίλες τους να μας βοηθήσουν στην κατασκευή των χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Κάποια στολίδια που θα φτιάξουν τα παιδιά θα τα πάρουν μαζί τους και κάποια θα μας τα χαρίσουν και θα τα κρεμάσουν στο δέντρο μας.

Φέρτε μαζί σας τη φαντασία, το μεράκι και την χαρούμενη και γιορταστική διάθεση και εμείς θα σας προμηθεύσουμε με τα υλικά για τα στολίδια.

Οι μικρότεροι φίλοι μας  έως 4 χρονών καλά είναι να συνοδεύονται από τους γονείς τους έτσι ώστε να έχουν μια βοήθεια στις κατασκευές.

Και μιας και θα είναι η πρώτη μέρα του χειμώνα θα σας προσφέρουμε ζεστή σοκολάτα ή τσάι ή χυμό για τους μικρότερους και ζεστό καφέ για τους μεγαλύτερους. Αν θέλετε να συνοδεύσετε τα ροφήματα με κάποιο γιορτινό γλυκό είστε ελεύθεροι να φέρετε για να κεραστούμε ό,τι αγαπάτε. Εμείς θα βάλουμε τα ροφήματα και εσείς τα κεράσματα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους. 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση των υλικών των κατασκευών.

 

 

 

αφίσα 8ου συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε.

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου της με διεθνείς συμμετοχές, με θέμα: “Μουσική Εκπαίδευση και Κοινωνία: νέες προκλήσεις, νέοι προσανατολισμοί”. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τη συνεργασία της Παιδαγωγικής Σχολής, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

χαρά και μουσική και παιδικοί σταθμοί

χαρά και μουσική και παιδικοί σταθμοί

Στη Χαρά και Μουσική είχαμε μια ιδέα! Σκεφτήκαμε  να κάνουμε ένα μουσικό δώρο στα μικρά παιδιά του Δήμου μας. Προτείναμε λοιπόν στον Δήμο Θερμαϊκού να προσφέρουμε τις μουσικές μας γνώσεις και υπηρεσίες στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Θαλασσοπούλια και Παιδική Φωλιά. Η πρότασή μας έγινε αποδεκτή και ήδη το μουσικό μας πρόγραμμα εφαρμόζεται και δίνει χαρά σε μας πρώτα και φυσικά στα παιδιά! Ευχαριστούμε πολύ τις νηπιαγωγούς που με το χαμόγελό τους και τη θετική τους υποστήριξη ομορφαίνουν την εβδομάδα μας! Καλή μας συνέχεια λοιπόν και καλές μουσικές εξερευνήσεις!

44197872 1255037114662666 1166701434729660416 oΤην Κυριακή 14 Οκτωβρίου φιλοξενήσαμε στη Χαρά και Μουσική την παράστασγ βρεφικού θεάτρου cardbox stories Μια προβοσκίδα στα σύννεφα.Το θέατρο για βρέφη είναι πολύ σημαντική και διασκεδαστική καλλιτεχνική εμπειρία. Η ομάδα βρεφικού θεάτρου the little foxes είναι ειδικοί σε αυτό το είδος του θεάτρου. Το αποδεικνύει η συμμετοχή των παιδιών και η προσήλωση στο έργο αλλά και η χαρά στα πρόσωπά τους όταν αποχωρούν  στο τέλος της παράστασης.

Ευχαριστούμε τους γονείς που συμμετείχαν με τα βρεφάκια τους στην παράσταση σαν θεατές και λυπούμαστε γιατί υπήρχαν και γονείς με τα βρεφάκια τους που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση, επειδή δεν υπήρχαν άλλες θέσεις.Όμως  ετοιμάζουμε κάτι ακόμη για τον επόμενο μήνα, οπότε μείνετε συντονισμενοι!

 

 

kids choir

Μετά από πολλές παραινέσεις των μαθητών μας αλλά και των φίλων τους προχωρήσαμε στην δημιουργία της παιδικής χορωδίας της Χαράς και Μουσικής πριν από 3 χρόνια. 
Τα παιδιά τραγουδούν τραγούδια που αγαπούν, καλλιεργούν τη φωνή τους και μαθαίνουν να διαβάζουν απλά τραγούδια από παρτιτούρα. Οι μουσικοί στόχοι της χορωδίας είναι υψηλοί, αλλά ένας είναι ο κυριότερος στόχος της: η χαρά στο τραγούδι!

Οι συναντήσεις της χορωδίας  θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα κάθε Δευτέρα στις 7.30-8.30 το βράδυ.  

Η συμμετοχή στη χορωδία είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά.
Στη χορωδία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 χρονών.

Έναρξη συναντήσεων  στις 22 Οκτωβρίου. Γίνονται δεκτά νέα μέλη μέχρι την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

 

Η Χαρά και Μουσική πάει στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης! Την Κυριακή  18 Νοεμβρίου στις 12.00 λιλιπούτειοι ακροατές θα παρακολουθήσουν μια συναυλία φτιαγμένη ειδικά για αυτούς!

43669747 2337248659664931 5714384086735257600 o
 Οι μαθητές και οι φίλοι της Χαράς και Μουσικής έως 3 χρονών θα πάρουν τους γονείς τους  και θα βρεθούμε όλοι μαζί στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης  κοντά στον Λευκό Πύργο όπου είναι η αίθουσα  συναυλιών της Κ.Ο.Θ.

Δηλώστε συμμετοχή και θα το απολαύσετε μικροί και μεγάλοι, θα δείτε δεν θα χάσετε!

Μέχρι την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου θα περιμένουμε τις συμμετοχές σας εδώ στην Χαρά και Μουσική στην Άνω Περαία. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο!

Πληροφορίες , τ. 2392400752, 6973 599041

Η Κ.Ο.Θ. εγκαινιάζει το πιο ευαίσθητο και τρυφερό εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, εμπνευσμένο από διαδικασίες της καθημερινότητας των πολύ μικρών παιδιών με επίκεντρο τη μουσική ακρόαση.
Χαράλαμπος Χειμαριός (κοντραμπάσο) Κατερίνα Κίτσου (άρπα)
Δήμητρα Ασλάνογλου (εμψύχωση)
Τιμές εισιτηρίων: Ενηλίκων 8€ Παιδικό 5

Η αίθουσα συναυλιών βρίσκεται Λ. Νίκης 73, τ.2310 236990

melomythi kai Xara kai Mousiki Sept 2018

 Το πιο χαρούμενο παραμυθένιο και μουσικό καλωσόρισμα της νέας χρονιάς έλαβε χώρα την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στη Χαρά και Μουσική! Μια μεγάλη παρέα από παιδιά και φυσικά το Μελωμύθι, η Πέννυ και ο Δημήτρης γέμισαν το μουσικό μας εργαστήρι με νότες, γέλια, τραγούδια και λέξεις παραμυθένιες. Είχαμε την τιμή το νέο παραμύθι  από το Μελωμύθι Δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν να κάνει την πρεμιέρα του στη Χαρά και Μουσική.  Ευχόμαστε να κάνει πολλά σεργιάνια και ταξίδια με συνταξιδιώτες πολλά πολλά παιδιά!

Εμείς ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς τους που έκαναν το κυριακάτικο απόγευμά μας ομορφότερο!

Καλή μας μουσική-σχολική χρονιά!

 

42198497 323112208448690 7328334029504118784 n 1

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι θα φιλοξενήσουμε την ομάδα βρεφικού θεάτρου Τhe little foxes στη Χαρά και Μουσική. Θα παρουσιάσουν  την παράσταση- αφήγηση βρεφικού παραμυθιού "μια προβοσκίδα στα σύννεφα" για τους μικρούς μας φίλους και φίλες 1-3 χρονών.

Τιμές εισιτηρίων​

Ανοικτά μαθήματα στη Χαρά και Μουσική 24 -29  Σεπτεμβρίου

autumn and music anoikta mathimata Xara kai Mousiki

 

Φθινοπωρινή πρόσκληση σε παλιούς και νέους φίλους και φίλες της Χαράς και Μουσικής

με δωρεάν συμμετοχή  στα μαθήματα για βρέφη  από 4-36 μηνών  και  για παιδιά  από  3 -15 χρονών.

Σε ένα χώρο όπου τα παιδιά αισθάνονται ελεύθερα και δημιουργικά με δράσεις καλλιτεχνικές  ανακαλύπτουν τον κόσμο που τα περιβάλλει και τον κόσμο μέσα τους.

Δηλώστε συμμετοχή στα τμήματα που σας ενδιαφέρουν και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να απολαύσουν το μαγικό ταξίδι στη μουσική, το θέατρο, το χορό και τη δημιουργική έκφραση.

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή