center top logo

Πασχαλιά πασχαλιά με τα κόκκινα τα αυγά 1

 

Το Σάββατο 20 Απριλίου στις 12.30  στη Χαρά και Μουσική τα παιδιά μαζί με τους γονείς- συνοδούς τους θα απολαύσουν πασχαλινά τραγούδια και παιχνίδια. Μια απλή κατασκευή θα συμπληρώσει το εορταστικό μουσικό εργαστήρι μας.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά έως 5 χρονών μαζί με τους γονείς τους

Κόστος: 10 ευρώ /Παιδί μαζί με τον συνοδό

Απαραίτητη η κράτηση θέσης 2392400752

Σας περιμένουμε στη Χαρά και Μουσική στην Άνω Περαία!

 

 

Τα αυγά και τα πασχάλια

Πασχαλινά ήθη και έθιμα για τα παιδιά, τραγούδια πασχαλινά, παιχνίδια και χοροί θα οδηγήσουν τα παιδιά στο κλίμα της μεγάλης γιορτής. Τα παιδιά θα τραγουδήσουν και θα συνοδέψουν με τα μουσικά όργανα παραδοσιακά τραγούδια και θα φτιάξουν μια όμορφη κατασκευή με απλά υλικά. 

Όλα αυτά θα γίνουν το Σάββατο 20 Απριλίου , στις 11 το πρωί στη Χαρά και Μουσική.

Το μουσικό εργαστήρι απευθύνεται στα παιδιά από 5 χρονών.

Κόστος 8 ευρώ / παιδί. Για τα παιδιά της Χαράς και Μουσικής η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η κράτηση της θέσης σας 2392 400752.

Σας περιμένουμε!

 

portokaloglou

Ο μήνας ο Απρίλης είναι αφιερωμένος σε έναν πολυαγαπημένο τραγουδοποιό τον Νίκο Πορτοκάλογλου! Ανυπομονούμε να απολαύσουμε τις μουσικές του με τα παιδιά της Χαράς και Μουσικής.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου είναι Έλληνας τραγουδιστής και τραγουδοποιός, αρχικά μέλος του συγκροτήματος Φατμέ και αργότερα με προσωπική πορεία έχοντας κυκλοφορήσει αρκετούς δίσκους. Από το φθινόπωρο του 2020 παρουσιάζει την εκπομπή Μουσικό Κουτί με τη Ρένα Μόρφη.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου γεννήθηκε στον Βόλο στις 30 Δεκεμβρίου του 1957 και προέρχεται από προσφυγική οικογένεια Έζησε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένειά του όταν ήταν τεσσάρων ετών. Η αγάπη του για την κιθάρα εκδηλώθηκε στα πρώτα εφηβικά του χρόνια. Τότε απόκτησε την πρώτη του κιθάρα και άρχισε να μελετά μόνος επί ώρες, ακούγοντας και τραγούδια των μεγάλων της ροκ μουσικής Rolling Stones, Beatles, Τζίμι Χέντριξ, Μπομπ Ντύλαν κ.α Στα πρώτα χρόνια του λυκείου συμμετείχε στο συγκρότημα που δημιούργησε με συμμαθητές του και το οποίο έπαιζε κυρίως τα νεανικά τραγούδια της εποχής.

Το 1980 ίδρυσε το συγκρότημα Φατμέ μαζί με μια παρέα φίλων του. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1989 και ο Πορτοκάλογλου ακολούθησε προσωπική καλλιτεχνική πορεία.

Έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους με το συγκρότημα Φατμέ αλλά και μετά στην πορεία του σαν σόλο τραγουδιστής-τραγουδοποιός. Συνέθεσε μουσική για τον κινηματογράφο και έχει εκδώσει 2 βιβλία.

Υποστηρίζει τη νέα γενιά τραγουδιστών και εμφανίζεται με τα παιδιά των μουσικών σχολείων στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

 (πηγή:https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85)

Επιλογή από τραγούδια του:

https://www.youtube.com/watch?v=OQo1ixQz_YI

Στο μουσικό γυμνάσιο Θεσσαλονίκης:

https://www.youtube.com/watch?v=gvr7huCUQTw

Γιάννης Μαρκόπουλος

Ο μήνας Μάρτιος είναι αφιερωμένος στον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες. Το μουσικό του έργο εκτείνεται από το έντεχνο τραγούδι έως τις συνθέσεις για συμφωνική ορχήστρα και από την κινηματογραφική και θεατρική μουσική έως την όπερα και τα ορατόριο. Με τη μουσική του πρόταση που την ονόμασε «Επιστροφή στις ρίζες» δημιούργησε μία δική του σχολή στο ελληνικό τραγούδι, ενώ τα συμφωνικά του έργα – όπου συναντώνται ελληνικά παραδοσιακά όργανα, όπως η λύρα και το σαντούρι με εκείνα της συμφωνικής ορχήστρας – αποτέλεσαν νέα πρόταση για την παγκόσμια μουσική σκηνή. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 18 Μαρτίου 1939 και μεγάλωσε στην Ιεράπετρα. Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος και είχε υπηρετήσει και ως νομάρχης σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ η μητέρα του έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε. Στη Φιλαρμονική της Ιεράπετρας πήρε τα πρώτα μουσικά μαθήματα, μαθαίνοντας κλαρίνο και βιολί. Σε ηλικία 17 ετών ήρθε στην Αθήνα για να συνεχίσει τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα, άρχισε να φοιτά στην Πάντειο Σχολή, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του ύστερα από τρία χρόνια για να αφιερωθεί ψυχή τε σώματι στη μουσική. Από το 1962 ξεκινα να ηχογραφεί δίσκους  και να μελοποιεί πόιηση του Χριστοδούλου, του Ελύτη, Σολωμού, Κ.Χ Μύρη και άλλων σημαντικών ποιητών και στιχουργών. Συνέθεσε μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Πέθανε το 2023. Άνοιξε τα δικά του μουσικά μονοπάτια κάνοντας πράξη το κίνημα επιστροφή στις ρίζες, εντάσσοντας τα τοπικά ελληνικά όργανα όπως τη λύρα και το σαντούρι να ομοηχούν μέσα στη συμφωνική ορχήστρα.

Μπορείτε να ακούσετε έργα του:

https://www.youtube.com/watch?v=kJXYvxctwdM

 

 

Loukianos-Kilaidonis-san-simera--1280x720 2

Καλό μήνα! Ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στον αγαπημένο Λουκιανό Κηλαηδόνη. Ανυπομονούμε να γεμίσει η Χαρά και Μουσική από τις νότες και τις μελωδίες του!

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης (Αθήνα, 15 Ιουλίου 1943 – 7 Φεβρουαρίου 2017) ήταν συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής.

Σπούδασε  Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ, καθώς και στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο (Αθήνας), χωρίς ποτέ να ασκήσει το επάγγελμα. Ἠταν παντρεμένος με την ηθοποιό Άννα Βαγενά, με την οποία είχε δύο κόρες. Οι δυο τους το 1999 δημιούργησαν μια μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο», στο οποίο και εμφανίζονταν επί σειρά ετών.

Αποκριές μάσκες χορός
Αρχή του Τριώδιου! Καρναβαλάκια καλώς ορίσατε!! Ευκαιρία  για χορό,  παιχνίδι και μεταμφιέσεις! Γαιτανάκι, αποκριάτικα τραγούδια, αστεία σκωπτικά και κεφάτα. Βάλτε τις μάσκες και κοπιάστε!

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 12.30-1.30

για παιδιά έως 5 χρονών

Κόστος: 10 ευρώ το παιδί μαζί με τον συνοδό

τα παιδιά της Χαράς και Μουσικής δωρεάν

κράτηση θέσης  2392400752

 

 

Ακούμε έναν πίνακα

 

Μπορούμε να ακούσουμε έναν πίνακα; Χρώματα και σχήματα δίνουν ερεθίσματα για κίνηση ή φωνητική έκφραση. Τα ηχοχρώματα  των μουσικών οργάνων αποδίδουν τα συναισθήματα και τις καταστάσεις που ενέπνευσαν τον ζωγράφο! Αριστουργήματα της εικαστικής τέχνης θα γίνουν αφορμή για ένα δημιουργικό μουσικό πρωινό!

 

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, 11-12 το πρωί

Μουσικό εργαστήρι για παιδιά από 5 χρονών

Κόστος: 8 ευρώ το παιδί, για τα παιδιά της Χαράς και Μουσικής είναι δωρεάν

Κράτηση θέσης: 2392400752

 

ο χορός των ζώων μουσική για βρέφη

 

Δραστηριότητες μουσικής και αισθητηριακής εξερεύνησης για μικρά παιδιά. Οι επιλεγμένες δραστηριότητες δίνουν στο βρέφος τη δυνατότητα να διευρύνει την αντίληψή του για τον εαυτό του και τον κόσμο που το περιβάλλει.  Είναι πλέον αποδεδειγμένο πως η δημιουργία ενός πλούσιου μουσικού περιβάλλοντος βοηθάει το βρέφος να αναπτυχθεί μουσικά, κινητικά, γλωσσικά και συναισθηματικά.

Τραγούδια, παιχνίδια και χοροί με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα ζώα των παιδιών!

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, 11-12 το πρωί για βρέφη 6-18 μηνών με τους γονείς τους

Είσοδος ελεύθερη 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης 2392 400752

 

 

 

 

 

giwrgos-xatzinasios

 

Καλό μήνα Γιώργο Χατζηνάσιο!

 Ο Γιώργος Χατζηνάσιος είναι  μουσικοσυνθέτης και σολίστ του πιάνου με μεγάλες επιτυχίες. Κινείται με άνεση στα διάφορα είδη του ελληνικού τραγουδιού (ελαφρά και λαϊκά αισθηματικά τραγούδια, ποπ και ροκ) ενώ έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, καθώς και μια όπερα και καντάτα.

Γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας του ήταν σαξοφωνίστας και τον μύησε στον κόσμο της μουσικής.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους στιχουργούς και ερμηνευτές. Το τραγούδι του μάθημα σολφέζ εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό Γιουροβίζιον το 1977.

( πηγή: https://www.sansimera.gr/biographies/2825)

Ενδεικτικά τραγούδια του:

https://www.youtube.com/watch?v=e3iSehIOb7I

Απέναντι, Χαρά και Μουσική

 

Ένα αγαπημένο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου μας μιλά για την προσπάθεια δύο σκαθαριών να συναντηθούν. Τι γίνεται όταν ένα σκαθάρι θέλει να περάσει ένα μεγάλο δρόμο ώστε να φτάσει στη φίλη του που τον περιμένει στην απέναντι πλευρά; Ο Μέλιος δεν έχει παρά να προσπαθήσει και να δοκιμάσει όλους τους πιθανούς τρόπους που θα σκεφτεί ώστε να φτάσει στην αγαπημένη του φίλη Μελανή. Επιστρατεύει λοιπόν ποδήλατα, πατίνια, μαγικά χαλιά κι άλλα πολλά. Είναι πιο δύσκολο όμως να περάσει τον μεγάλο σαν μαύρο φίδι δρόμο από ότι το είχε φανταστεί.
Θα φτάσει τελικά ο Μέλιος στον προορισμό του και στη φίλη του; Και με ποιο τρόπο; 

 Θα το μάθετε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 12.30-1.30 στη Χαρά και Μουσική.

Το μουσικό εργαστήρι απευθύνεται  σε παιδιά έως 5 χρονών.

Κόστος 10 ευρώ το παιδί με τον συνοδό του

τα παιδιά της Χαράς και Μουσικής έχουν ελεύθερη είσοδο

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 2392 400752

 

4 εποχές Χαρά και Μουσική

 

Το Σάββατο  20 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μας μουσικό εργαστήρι με θέμα της 4 εποχές. Τραγούδια, έθιμα, μουσικές και χοροί  θα δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να χαρούν και να εκφραστούν μουσικά με τα μουσικά όργανα και τη φωνή τους.

Το εργαστήρι απαυθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών

Κόστος 8 ευρώ το παιδί

τα παιδιά της Χαράς και Μουσικής η είσοδος είναι ελεύθερη

κράτηση θέσης απαραίτητη: 2392 400752

 

Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

 Μικρές δράσεις για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. 

 Μικροί κύκλοι μαθημάτων

  Στη διάρκεια της χρονιάς λειτουργούν μικροί κύκλοι μαθημάτων για όλες τις ηλικίες. Μουσική τεχνολογία, Μουσικοπαιδαγωγική επιμόρφωση, summer piano

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα

Powered by mod LCA

Αρχή