καλό καλοκαίρι Η Χαρά και Μουσική σαλπάρει σε δροσερές θάλασσες! Θα σας περιμένουμε και πάλι απο 1η Σεπτεμβρίου!

(Η ζωγραφιά είναι της μικρής μας φίλης Καλλιόπης)

 

παιχνίδια με το αλεξίπτωτο

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τις 3 θαυμάσιες εβδομάδες της καλοκαιρινής απασχόλησης στη Χαρά και Μουσική! Ζήσαμε τόσο όμορφες στιγμές που είναι αδύνατον να τις απαριθμήσουμε.

οι νεράιδες το μωρό- ωραία κοιμωμένη Με αφορμή παραμύθια κλασικά και μη, ελληνικά και της παγκόσμιας κληρονομιάς, παραδοσιακά και σύγχρονα, δώσαμε στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από τη δραματοποίηση και το θεατρικό παιχνίδι,

τραγούδι με συνοδεία πιάνου και κρουστών

 

τη μουσική και το τραγούδι,

δελτίο καιρού με συνοδεία μουσικής

 

το παιχνίδι με τις λέξεις και

ταξίδι στη φουρτουνιασμένη θάλασσα

την κίνηση. Απαραίτητο στοιχείο όλων αυτών ήταν η χαρά των παιδιών.

καλοκαίρι-νεροτσουλήθρα

Μεταμφιέσεις,

επιτραπέζια παιχνίδια

επιτραπέζια παιχνίδια

φιγούρες

 

κατασκευές και

πρωινό στη Χαρά και Μουσική

 ωραίες συζητήσεις γύρω από το τραπέζι του πρωινού και των άλλων μικρογευμάτων,

παιχνίδια με το πιάνο

 

παίξιμο με μουσικά όργανα και δημιουργία ορχήστρας έκαναν τις μέρες μας χαρούμενες και καλλιτεχνικές. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Θεοδώρα και την Γεωργία για την πολύτιμη προσφορά τους. Για τα παιδιά που συμμετείχαν κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων έχουμε να πούμε πως ήταν καταπληκτικές ομάδες κάθε φορά με διαφορετική δυναμική, αλλά πάντα με καλή διάθεση για συνεργασία και πολύ πολύ παιχνίδι. Ευχαριστούμε τους γονείς που επέλεξαν και φέτος τη Χαρά και Μουσική και μας εμπιστέυτηκαν τα παιδιά τους. 

Η τελευταία μας μέρα είναι την Παρασκευή 6 Ιουλίου. Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και σίγουρα πολλή συγκίνηση για τον αποχαιρετισμό. 

Η Χαρά και Μουσική συνεχίζει τη λειτουργία της κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για το μήνα Ιούλιο, κατά τις ώρες 4.30 με 6.30. 

Καλό μας καλοκαίρι με πολλές και δροσερές βουτιές!

 

 

 

 

 

P6160001

 Mια μαγευτική μουσική εμπειρία ζήσαμε όλοι το Σάββατο 16 Ιουνίου σε έναν υπέροχο χώρο παρέα με τους αγαπημένους μας μαθητές και μαθήτριες  και τους γονείς τους. Η Χαρά και Μουσική γιόρτασε το τέλος των μαθημάτων, με τί άλλο από μουσική. Στο εργαστήρι χειροποίητων πιάνων Πάνος Ιωαννίδης, στον εσωτερικό χώρο αυτή τη φορά εξαιτίας των ξαφνικών καταιγίδων, τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά τους με ένα πλούσιο ρεπερτόριο.  Στο τέλος  όπως πάντα είχε κέρασμα, δωράκια, αναμνηστικά αλλά και το Cd που περιείχε τα κομμάτια που ηχογράφησε το κάθε παιδί κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το αποτέλεσμα είμαστε σίγουρες πως θα σας καταπλήξει!

συναυλία πιάνου της Χαράς και Μουσικής  στη Νέα ΓωνιάΣυγχαρητήρια αξίζουν τα παιδιά που με την προσπάθειά τους έκαναν ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός την καλοκαιρινή μας συναυλία. Φέτος το ρεπερτόριο είχε από όλα. Είχε κλασικά κομμάτια, είχε ποπ, θέματα κινηματογραφικά, κομμάτια για 4 χέρια, κομμάτια για βιολί και πιάνο, κομμάτια μόνο για βιολί ή πιάνο. Ποικιλία αλλά και ποιότητα μουσική.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που μας υποστηρίζουν  και ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών.

Σας ευχόμαστε ένα καλό καλοκαίρι, και ραντεβού τον Σεπτέμβριο. 

 

Shells

 

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, ήλιος, ξεκούραση. Όμως εμείς επιθυμούμε να είμαστε μια μουσικο-παρέα και το καλοκαίρι και σας προσφέρουμε τη δυνατότητα για καλοκαιρινά μαθήματα πιάνου.

IMG 8380

 

Την εβδομάδα 7-11 Μαΐου στη Χαρά και Μουσική έιχαμε φιλοξενούμενους.  Σε όλα μας τα μαθήματα ατομικά και ομαδικά όλα τα παιδιά μπορούσαν να γίνουν οικοδεσπότες και να ξεναγήσουν στη Χαρά και Μουσική τους φίλους και τις φίλες τους.

IMG 20180508 170535Με μεγάλη μας χαρά  είδαμε ότι τα παιδιά αγκάλιασαν  με ενθουσιασμό την ιδέα μας και έτσι η ατμόσφαιρα στη Χαρά και Μουσική ήταν σαν γιορτινή. Βάλαμε τα καλά μας, υποδεχτήκαμε τους φίλους και τις φίλες μας με τραγούδια, μουσικές, παιχνίδια και κατασκευές. 

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους  μικρούς και μεγάλους που ανταποκριθήκατε και περάσαμε όλοι μια εβδομάδα διαφορετική από τις άλλες!

 

ηλιοςΚαλοκαίρι ήρθε και η Χαρά και Μουσική είναι πανέτοιμη για όλα τα ωραία που θα ακολουθήσουν!

Ξεκινάμε λοιπόν!

Εβδομάδα φίλων Ι

Σας ανακοινώνουμε με μεγάλο ενθουσιασμό την Εβδομάδα Φίλων . Από τις 7 έως 11 Μαΐου οι μαθητές/τριες, τα παιδιά της Χαράς και Μουσικής μπορούν να προσκαλέσουν ένα φίλο ή μία φίλη τους.  Τα παιδιά  θα καλέσουν τον/ την κολλητό/ή τους που θα συμμετάσχει ενεργά στο μάθημα της μουσικής.  Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία  για τα παιδιά σας να αισθανθούν πως ξεναγούν κάποιον  σε ένα αγαπημένο τους μέρος όπου μαθαίνουν μουσική. Τα μαθήματα για τους φιλοξενούμενους θα περιλαμβάνουν το συνηθισμένο πρόγραμμα της Χαράς και Μουσικής καθώς και κάποιες μικρές εκπλήξεις.  Για τα παιδιά που μαθαίνουν πιάνο και βιολί θα περιλαμβάνει διασκεδαστικά κομμάτια μουσικής,  επιτραπέζια παιχνίδια και θεωρία της μουσικής με απολαυστικές δραστηριότητες.

Αγαπητά μας παιδιά, μέχρι την Παρασκευή  4 Μαΐου  θα περιμένουμε τα ονόματα των φίλων σας, των κολλητών σας, αφού φυσικά μιλήσετε με τους γονείς σας και τους γονείς των φίλων σας. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για σας αλλά και για μας!

 

 

 

 

1257bd28f4d26ab

Μουσικές ιστορίες, πρωινή καλοκαιρινή Μουσική δημιουργική απασχόληση των παιδιών στη Χαρά και Μουσική!

O καιρός κυλάει γρήγορα και φτάσαμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι γονείς κάνοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό αναζητούν τον καλύτερο τρόπο που θα απασχοληθούν τα παιδιά με το που τελειώνουν τα σχολεία.

IMG 2986

Εμείς στη Χαρά και Μουσική σας περιμένουμε από τις 18 Ιουνίου για να περάσουμε τρεις εβδομάδες μαζί, με πολλή χαρά και μουσική. Θα κολυμπήσουμε σε θάλασσες από μουσικές και χρώματα, θα ψαρέψουμε λέξεις και συναισθήματα και θα εξερευνήσουμε το μαγικό κόσμο των τεχνών! Αυτό το καλοκαίρι παραμύθια και ιστορίες θα γίνουν αφορμή για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Τρεις εβδομάδες γεμάτες με τραγούδια, μουσικές, συμμετοχή σε ορχήστρες με μουσικά όργανα, χορό και κίνηση, κατασκευές και εικαστικά αλλά και πολλά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια. Ταινίες, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλες πολλές ευχάριστες απασχολήσεις θα κάνουν την παραμονή των παιδιών στη Χαρά και Μουσική αξέχαστη! 
Το πρόγραμμα καλοκαιρινής μουσικής δημιουργικής απασχόλησης απευθύνεται σε παιδιά 4-12 χρονών.

Το πρωινό και το κολατσιό καθώς και τα υλικά του προγράμματος είναι δωρεάν.

Κόστος συμμετοχής 
· Για το ωράριο 7.30-3.15: 65 ευρώ/εβδομάδα για κάθε παιδί ( 60 ευρώ για τους μαθητές της Χαράς και Μουσικής). 
· Για το ωράριο 9.00-2.00: 55 ευρώ/εβδομάδα για κάθε παιδί (50 ευρώ για τους μαθητές της Χαρά και Μουσικής)
Στα αδέλφια παραχωρείται έκπτωση 10%. 
Η πληρωμή γίνεται σε 2 δόσεις. Η 1η δόση με την εγγραφή και η 2η δόση την τρίτη ημέρα του προγράμματος. (Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Για τα παιδιά που θα επιλέξουν και τις 3 εβδομάδες παρέχουμε έκπτωση επι πλέον 10% έκπτωση σε ολόκληρο το ποσό.

Τρόποι επικοινωνίας και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
2392 400752 και 6973 599041 και 6937 216816 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση 
Περισσότερες πληροφορίες www.xarakaimousiki.gr και xarakaimousiki.blogspot.gr

Καθημερινό πρόγραμμα: 
Προσέλευση 7.30-9.00 το πρωί –ελεύθερο παιχνίδι
Πρωινό: 9.00-9.30 (φρέσκο ψωμί, βούτυρο μέλι και χυμός φρούτων)
1ο κύκλος δραστηριοτήτων: 9.30-11.00 
Κολατσιό: 11.00-11.30 ( σπιτικό κέικ ή κουλουράκια ή τυροπιτάκια και χυμός φρούτων)
2ος κύκλος δραστηριοτήτων: 11.30-1.00 
Διάλειμμα 1.00-1.30 (φρούτα)
3ος κύκλος δραστηριοτήτων: 1.30-3.15/ αναχώρηση 

Αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων
7.30-9.00 ελεύθερο παιχνίδι-ανάγνωση βιβλίων 

9.00-9.30 πρωινό 

9.30-11.00 μουσικές δράσεις: τραγούδι, σύνολα κρουστών, ακρόαση μουσικής, χορευτική έκφραση, μουσικά παιχνίδια.

11.00-11.30 κολατσιό 

11.30-1.00 εικαστικά, κατασκευές, μάσκες και θεατρικά παιχνίδια, παιχνίδια πειραματισμού και εξερεύνησης 

1.00-1.30 φρούτα 

1.30-3.15 παρακολούθηση ταινίας μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, αφήγηση παραμυθιών, κουκλοθέατρο, επιτραπέζια παιχνίδια και ελεύθερο παιχνίδι

musical-bunnies-Image-Graphics-FairyΚαλό Πάσχα! 

θα τα πούμε ξανά μετά την Κυριακή του Θωμά!

 

DSC08782

 Πρωινό της Κυριακής στη Χαρά και Μουσική με εξαιρετική παρέα παιδιών και γονιών, με αφήγηση από την Ανθή Θάνου και μουσική από τον Αλέξανδρο Μακρή, τί άλλο να επιθυμήσει κανείς! 

IMG 8346

 Τα καρυδάκια που σπάσαμε είχαν μέσα παραμύθια που μας τα ζωντάνεψαν με τον δικό τους απαράμιλλο τρόπο η Ανθή και ο Αλέξανδρος. Σταχτοπούτες και πεντάμορφες του κόσμου! Τα παιδιά συμμετείχαν ελέυθερα και αυθόρμητα και απόλαυσαν τις αφηγήσεις. 

Ευχαριστούμε  την Ανθή, τον Αλέξανδρο και βέβαια όλα τα παιδιά και τους γονείς τους που γέμισαν τη Χαρά και Μουσική με φωνές και τραγούδια και παραμύθια!

 

DSC08740

Την Κυριακή το απόγευμα στη Χαρά και Μουσική είχαμε ηχομαγειρέματα! Καλεσμένοι ήταν εξαιρετικοί μουσικοί-παιδαγωγοί-καλλιτέχνες και σεφ ο Βασίλης Αναγνώστου. 

DSC08755

 Με περισσή συγκέντρωση, κέφι πολύ και πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις ο εξαίρετος επιμορφωτής μας επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά το γεγονός  ότι με τη μουσική δίνεις και παίρνεις πολλές χαρές. 

DSC08758

Ηχομαγειρέψαμε και έιπαμε και πολλά τραγούδια. Τραγούδια με παιχνίδια, με ζωγραφιές, με παραμύθια, με κινήσεις και παιχνίδια.

Αγαπητοί μουσικοί-παιδαγωγοί, σας ευχαριστούμε που ήρθατε και κάνατε το ηλιόλουστο απόγευμα της Κυριακής ακόμη πιο φωτεινό και μελωδικό.  Και ένα μεγάλο μπράβο στον αεικίνητο Βασίλη Αναγνώστου! Θα περιμένουμε με αγωνία το επόμενο σεμινάριο!

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις του Σαββάτου για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής άλλα είναι ετήσια και αλλά μικρότερης διάρκειας.Το πρόγραμμα μουσικής για βρέφη 6-18 μηνών  Μικροί Μότσαρτ πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους, άλλα όπως οι Γεύσεις και νότες  είναι λίγο μικρότερης διάρκειας. Τρίμηνης διάρκειας είναι το πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής Ακούω, αισθάνομαι, εκφράζομαι, το  βρεφικό μασάζ και η Μουσική τεχνολογία.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή