center top logo


grpup piano Χαρά και Μουσική

Τι είναι;

Τα παιδιά σε μικρές ομάδες 2-3 ατόμων παρακολουθούν μαθήματα πιάνου. Το κάθε παιδί παίζει σε ένα μουσικό όργανο πιάνο- ηλεκτρικό πιάνο-αρμόνιο, της Χαράς και Μουσικής. Το μάθημα περιλαμβάνει τη διδασκαλία πιάνου με σύγχρονο και ανανεωμένο πρόγραμμα με τις καλύτερες μεθόδους –βιβλία. Επίσης τα θεωρητικά της μουσικής με πλούσιο εποπτικό υλικό και διδακτικά μέσα  προσαρμοσμένα στις ηλικίες των παιδιών και φυσικά πολλές ομαδικές δραστηριότητες  και  ενδιαφέροντα μουσικά παιχνίδια που δημιουργούν ένα πολύ ευχάριστο κλίμα μεταξύ των παιδιών και παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα για αξιολόγηση  της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το κάθε παιδί έχει τον ατομικό του χρόνο αλλά και την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσει με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σε μουσικά σύνολα με ειδικά προσαρμοσμένα μουσικές συνθέσεις.

 

Φα-λα-λα 2023

 Το νέο αυτό τμήμα της Χαράς και Μουσικής απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που θέλουν να τραγουδούν! Από 6 χρονών τα παιδιά θα ασκήσουν τις φωνητικές τους ικανότητες, θα συνοδέψουν το τραγούδι με κίνηση, με παίξιμο σε μουσικά όργανα ρυθμικά και μελωδικά. Τραγούδι και κίνηση, γιατί η χρήση της κίνησης ενισχύει την αίσθηση του παλμού και στου σωστού τονισμού. Με αφορμή το τραγούδι τα παιδιά θα: 

IMG 4032

Η δημιουργία ενός πλούσιου μουσικού περιβάλλοντος στα πρώτα χρόνια του παιδιού είναι πολύ σημαντική καθώς το βοηθάει να αναπτυχθεί μουσικά, κινητικά, γλωσσικά και συναισθηματικά.  Είναι γεγονός πώς το κύριο μέσο που χρησιμοποιούν τα βρέφη για να ανακαλύψουν τον κόσμο είναι οι αισθήσεις. Με αυτήν την αφορμή δημιουργήσαμε ένα νέο πρόγραμμα, βασισμένο στα τελευταία επιστημονικά δεδεμένα και στοιχεία ερευνών, που απευθύνεται αποκλειστικά σε βρέφη από  4 εως 12 μηνών  στον κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο του μουσικού μας εργαστηρίου. Μέσα από παιχνίδια που διεγείρουν την ακοή, την όραση και την αφή, δημιουργείται ένα γερός δεσμός ανάμεσα στον γονιό και στο βρέφος και χτίζονται οι πρώτες βάσεις για μια ισορροπημένη ανάπτυξη.

IMG 2343Το εξειδικευμένο αυτό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε μικρές ομάδες με παιδιά από 12 έως 36 μηνών με την παρουσία και ενεργή συμμετοχή των γονιών στο μάθημα, μία διδακτική ώρα την εβδομάδα. Το πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας αποτελείται από δραστηριότητες με τραγούδι και κίνηση, εξερεύνηση και παιχνίδι στα μουσικά όργανα. Κάθε μάθημα ενθουσιάζει τα παιδιά και τους γονείς τους και χαίρονται μαζί τον κόσμο της μουσικής.

DSC08467

Ομαδικά μαθήματα μουσικής προπαιδείας και μουσικοκινητικής για παιδιά ηλικίας 3-4 χρονών με ή χωρίς την παρουσία των γονιών μία φορά την εβδομάδα παρέχουν τα ερεθίσματα και τις εμπειρίες για να καλλιεργηθεί η αγάπη και εκτίμηση της μουσικής στα παιδιά μέσα από ηχοϊστορίες, ακρόαση και δραματοποίηση μουσικής ρυθμικούς και μελωδικούς πειραματισμούς.

IMG 6821

Παιχνίδι σημαίνει χαρά τόσο για το παιδί όσο και για το γονιό. 

Εκτός από τη χαρά που δίνει, το παιχνίδι ενισχύει τη συναισθηματική, την κοινωνική, τη γνωστική και την κινητική ανάπτυξη του παιδιού.

Ο ετήσιος κύκλος μαθημάτων Ας παίξουμε μαζί δίνει την ευκαιρία στους γονείς και τα παιδιά να παίξουν. Μέσα από το παιχνίδι ενδυναμώνονται οι σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση των παιδιών και η εμπιστοσύνη που έχουν στον εαυτό τους. 

image-20151023-27615-1ge1vu6

 

Το πρόγραμμα Πιάνο junior της Χαράς και Μουσικής είναι ένας διετής ολοκληρωμένος κύκλος εκμάθησης πιάνου για παιδιά 4-6 χρονών. Κάθε μάθημα είναι και μια ευχάριστη μουσική εμπειρία για τα παιδιά. Με ιστορίες, τραγούδια, ήρωες από παραμύθια τα παιδιά εισάγονται στο μαγικό κόσμο του πιάνου. Αυτοσχεδιάζουν, διαβάζουν νότες-σημειογραφία, ανακαλύπτουν τα διάφορα σημάδια της μουσικής με δημιουργικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα είναι δομημένο με τις πιο σύγχρονες μουσικοπαιδαγωγικές μεθόδους και απόψεις για την εκμάθηση ενός οργάνου και προσαρμοσμένο ειδικά στην ηλικία των παιδιών.Το μάθημα του πιάνου γίνεται χαρά και παιχνίδι για τα παιδιά!

postadsuk.com-1-guitar-lessons-for-children-and-adults-classes 

 Από Οκτώβριο υποδεχόμαστε στη Χαρά και Μουσική τους νέους κιθαρίστες! Ατομικά μαθήματα κιθάρας για παιδιά από 8 χρονών και εφήβους, αλλά και ενήλικες σε μικρά γκρουπ  θα προσφέρονται πλέον και στο χώρο μας. Μια ακόμη ευκαιρία για να ξετυλίξετε το ταλέντο σας!

Η έναρξη μαθημάτων θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με το χρόνο διδασκαλίας.

 

 

 

Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

 Μικρές δράσεις για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. 

 Μικροί κύκλοι μαθημάτων

  Στη διάρκεια της χρονιάς λειτουργούν μικροί κύκλοι μαθημάτων για όλες τις ηλικίες. Μουσική τεχνολογία, Μουσικοπαιδαγωγική επιμόρφωση, summer piano

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα

Powered by mod LCA

Αρχή