alt

 Το Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου ο κήπος του παιδικού σταθμού micro school γέμισε από γονείς και παιδιά, που  με χρώματα, μουσικές και θεατρικά παιχνίδια απόδωσαν παραμύθια εμπνευσμένα από πίνακες του Κλέε και του Μιρό.
  
alt

Ζωγραφίζοντας τον γάτο του ζωγράφου Κλέε άρχισε  η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ για παιδιά.
 
alt
 Η δεύτερη είχε σαν αρχή την κουκουβάγια και τα αστέρια.
Αφού τελείωσαν όλα τα έργα τέχνης όλοι μαζί χορέψαμε και τραγουδήσαμε το τραγούδι της κουκουβάγιας.
Η κουκουβάγια, η κουκουβάγια, έχει μάτια γουρλωτά, βλέπει πέρα βλέπει γύρω, βλέπει και πολύ μακριά!
alt
 Οι ομάδες προετοίμασαν αργότερα τις θεατρικές δράσεις τους που καταχειροκροτήθηκαν από όλους
alt
 Το 2ο Φεστιβάλ για παιδιά παιχνίδια μέσα από την Τέχνη  είναι  είναι πλέον παρελθόν!
 Γάτοι και πουλιά κουκουβάγιες και αστέρια βρίσκονται στα σπίτια των παιδιών στα ζωγραφισμένα χαρτιά τους και τις μελωδίες από τα τραγούδια μας, ε... σίγουρα θα τις σιγομουρμουρίζουν μικροί μεγάλοι.  
alt
alt
                                        Νιάου  νιάου από την Κατερίνα και από την Έρρικα
alt
alt

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους το Φεστιβάλ και αυτή τη χρονιά!
Πολλά ευχαριστώ αξίζουν στους συνεργάτες μας αλλά και στην ομάδα εθελοντών-βοηθών στον ήχο, στις φωτογραφίες, στο κουβάλημα και τακτοποίημα, στο έλεγχο της πόρτας για την ασφάλεια των παιδιών και στην ενεργό βοήθεια στις δράσεις των παιδιών. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τόσο ευχάριστα το φεστιβάλ!
Δίνουμε υπόσχεση και ανανεώνουμε το  ραντεβού μας τον επόμενο Σεπτέμβριο για το 3ο φεστιβάλ για παιδιά,  με πολλές πολλές ωραίες δράσεις και παιχνίδια όπως πάντα.
Η Ελένη από τον παιδικό σταθμό micro school, η Βασιλική από το εικαστικό εργαστήρι Amelie και η Μαρία και η Κατερίνα από το μουσικό εργαστήρι Χαρά και Μουσική σας εύχονται καλή σχολική χρονιά και του χρόνου ακόμη καλύτερο φεστιβάλ για παιδιά!
alt

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα

Powered by mod LCA

 

Μουσική για παιδιά

 IMG 1661Είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσουμε πόσο πολύ τα παιδιά αγαπούν τη μουσική. Αγαπούν να τραγουδούν και να χορεύουν, να περπατούν στο ρυθμό και να παίζουν κρουστά όργανα. Αισθάνονται τη μουσική και μαγεύονται από τα μουσικά όργανα. Λατρεύουν τα παιδικά παραμύθια, τα παιδικά τραγούδια, τα παιδικά παιχνίδια.

Η έμφυτη μουσικότητα των παιδιών χρειάζεται ερέθισμα και ενίσχυση με ευχάριστες και απλές μουσικές ευκαιρίες. Στο εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης «Χαρά και Μουσική» στην Περαία Θεσσαλονίκης, σε ένα χώρο όμορφο και οικείο δίνονται οι ευκαιρίες στα παιδιά να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικής  ανάλογα με την ηλικία και το ταλέντο τους .

Οι γονείς επιλέγουν πλέον την δημιουργική απασχόληση των παιδιών στον ελεύθερό τους χρόνο για να δώσουν ευκαιρίες για μάθηση αλλά και ψυχαγωγία. Η μουσική για παιδιά είναι μια από αυτές τις απασχολήσεις και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αλλά και σε βρέφη 6-18 μηνών  να εκφραστούν με δραστηριότητες μουσικοκινητικής, ηχοϊστορίες, ακρόασης, παιδικής ορχήστρας και φωνητικών πειραματισμών.

Τα οφέλη της μουσικής προπαιδείας ( με τις ιδέες του Orff, Dalcroze, Codaly, Gordon και άλλων σύγχρονων μουσικοπαιδαγωγών) είναι σημαντικά για τα παιδιά γιατί δίνεται τη δυνατότητα για επικοινωνία, έκφραση συναισθημάτων, ανάπτυξη των ικανοτήτων και της διαφορετικότητας και ολοκλήρωση της προσωπικότητας.

Στο εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης  Χαρά και Μουσική, μόλις 20 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού κάθε χρόνο συμμετέχουν βρέφη  από 6 μηνών έως και παιδιά στην εφηβεία, αλλά και ενήλικες στα διάφορα τμήματα μουσικής που επιλέγουν, παίρνουν μέρος στα μουσικά δημιουργικά εργαστήρια του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και στα εξειδικευμένα  μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα  που απευθύνονται σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς και της καλοκαιρινής απασχόλησης των παιδιών σχολικής ηλικίας. Και επειδή βέβαια η μουσική με τα παιδιά είναι χαρά και για τους μεγάλους, για αυτό κάθε χρόνο παίρνουν μια γεύση των μουσικών δράσεων με τους γιορτινούς αποχαιρετισμούς τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι.

Μπορείτε να συμπληρώσετε αν επιθυμείτε το δελτίο ελεύθερης εισόδου για να συμμετάσχετε εσείς και το παιδί σας σε ένα τμήμα μουσικής που θα επιλέξετε και να έχετε την εμπειρία της Χαράς και Μουσικής!


Αρχή