παραθινούπολη 2014

 

Η χαρά μας ήταν μεγάλη γιατί φέτος συμμετείχε η Χαρά και Μουσική με την "Ορχήστρα της Ειρήνης" στην διοργάνωση της Παραθινούπολης 2014. Εδώ και πολλά χρόνια στηρίζαμε την Παραθινούπολη σαν εθελοντές στις πολλές της δράσεις. Φέτος η Χαρά και Μουσική είχε το δικό της στέκι με μια όμορφη ταμπέλα και τα παιδιά που το επισκέφτηκαν έφτιαξαν όμορφα μουσικά όργανα έτσι ώστε όλα μαζί να συνοδεύσουν το τραγούδι της ειρήνης.

 

στήσιμο του περιπτέρου

 

 

 

Ο καιρός από την αρχή δεν ήταν σύμμαχος της Παραθινούπολης. Βροντές, αστραπές και αέρας έκαναν τους επισκέπτες διαστακτικούς.

όλα έτοιμα για την υποδοχή των μικρών μας φίλων

Ευτυχώς μετά από λίγο η βροχή στέγνωσε και βγήκε δειλά- δειλά και ο ήλιος. Το περίπτερο της Χαράς και Μουσικής γέμιζε σιγά-σιγά με παιδιά.

φασόλια, άμμος, φακές και χάρτινα ρολά τα υλικά των μουσικών οργάνων

Φαντασία και δημιουργικότητα των παιδιών κάνουν θαύματα ακόμη και με τα πιο απλά υλικά.

διακόσμηση με μπογιές και κορδέλες

Πάνω από εξήντα παιδιά έφτιαξαν μαράκες και αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως τα παιδιά ήταν χαρούμενα, ευγενικά και έτοιμα να βοηθήσουν το φίλο τους και να δώσουν ιδέες.

 

μέχρι αργά το βραδάκι φτιάχναμε τις μαράκες μας

 

 

 

 

 

 

 

οι μαράκες κτυπούν ρυθμικά και οι κούκλες χορεύουν!

Οι μικροί μουσικοί της ειρήνης αφού έφτιαξαν τις μαράκες τους έπιασαν και το χορό. Χόρεψαν ακόμη και οι κούκλες που έφτιαξαν με τα χέρια τους σε ένα διπλανό περίπτερο!

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα

Powered by mod LCA

Αρχή