Ο καιρός στη Νίτρα ήταν θαυμάσιος. Ο ήλιος, η μουσική, η συναναστροφή με μουσικούς από όλο τον κόσμο έκαναν τη βδομάδα μας όμορφη.

Αίθουσες ηλιόλουστες έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές για το πρωινό μάθημα. Η Κατερίνα πάει να πιάσει θέση.

Τα χέρια μεταμορφώνονται και χορεύουν με τη μουσική. Ευχαρίστηση, κίνηση, επικοινωνία!

Μουσικές  δράσεις στην πλατεία, τραγούδι και χορός κάτω από το άγαλμα του Πρίμπινα με τη Λένκα στην κιθάρα.

Χορός στο γυμναστήριο του πανεπιστημίου της Νίτρα, όλοι μαζί χορέψαμε σλοβάκικους χορούς, χορούς εποχής, χορούς από όλο τον κόσμο.

 

Ο James με  τον Max (τον έναν από τους δύο φωτογράφους του σεμιναρίου, που βέβαια ήταν και οι δύο και μουσικοί) και τους φίλους μας από τη Σκωτία.

Γκαμελάν, μπαλινέζικη μουσική με τα παραδοσιακά όργανα.

Παρουσίαση μουσικών παραδοσιακών οργάνων της Σλοβακίας. Όλα χειροποίητα.

Απολαύσαμε συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου στον καθεδρικό της Νίτρα. Ήχος, ρεπερτόριο και οργανοπαίχτης όλα εξαιρετικά!

Ένα όμορφο απόγευμα ξεκινήσαμε όλοι μαζί για την ξενάγηση στο κάστρο της Νίτρα.

Το Σάββατο  το βράδυ τυχαία ανακαλύψαμε μικρή συναυλία φλαμέγκο μουσικής και ο ετοιμοπόλεμος Μάρτιν με το σαξόφωνό του έκανε τους αυτοσχεδιασμούς του μαζί με την ορχήστρα και τρέλανε το ακροατήριο που δε σταμάτησε να χορεύει ως αργά τη νύχτα.

και ο Γκάμπορ ο άλλος φωτογράφος μας εν δράσει.
Οι εμπειρίες και τα συναισθήματα που βιώσαμε την εβδομάδα αυτή αλλά και οι γνώσεις που αποκτήσαμε θα μας συνοδεύουν σίγουρα κατά τη διάρκεια του Χειμώνα και είμαστε σίγουρες πως θα βρουν τη θέση τους μέσα στα προγράμματα της Χαράς και Μουσικής.

Καλό μας καλοκαίρι!

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις του Σαββάτου για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής άλλα είναι ετήσια και αλλά μικρότερης διάρκειας.Το πρόγραμμα μουσικής για βρέφη 6-18 μηνών  Μικροί Μότσαρτ πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους, άλλα όπως οι Γεύσεις και νότες  είναι λίγο μικρότερης διάρκειας. Τρίμηνης διάρκειας είναι το πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής Ακούω, αισθάνομαι, εκφράζομαι, το  βρεφικό μασάζ και η Μουσική τεχνολογία.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Αρχή