center top logo

αφίσα 8ου συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε.

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου της με διεθνείς συμμετοχές, με θέμα: “Μουσική Εκπαίδευση και Κοινωνία: νέες προκλήσεις, νέοι προσανατολισμοί”. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τη συνεργασία της Παιδαγωγικής Σχολής, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 Τι σημαίνει στη σημερινή εποχή «μαθαίνω μουσική»; Τι σημαίνει «διδάσκω μουσική»; Ποιοι είναι σήμερα οι μαθητές μας και ποιες οι εκπαιδευτικές τους ανάγκες σε σχέση με τη μουσική; Πώς συνδέεται η μουσική εκπαίδευση με την κοινότητα, την κοινωνία και τον κόσμο; Με ποιο τρόπο η μουσική εκπαίδευση δομεί ταυτότητες, προάγει πρότυπα, αξίες και ιδεολογίες; Ποιες είναι οι κοινωνικές αξίες της μουσικής εκπαίδευσης σήμερα;

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι η Anna Rita Addessi (Associate Professor, Department of Educason Studies "Giovanni Maria Bersn”, Πανεπιστήμιο της Bologna, Ιταλία) και η Λελούδα Στάμου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

 Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 2 κεντρικές ομιλίες, 9 παρουσιάσεις σε στρογγυλές τράπεζες, 20 μουσικοπαιδαγωγικά εργαστήρια, περισσότερες από 70 προφορικές ανακοινώσεις και πολλές αναρτημένες ανακοινώσεις, και να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά και κριτικά με έλληνες και ξένους εισηγητές. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις μουσικές τους εμπειρίες μέσα από συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ υπάρχει μέριμνα ώστε ορισμένα από αυτά να είναι ανοιχτά και για το κοινό της πόλης.

Η Χαρά και Μουσική, δηλαδή η Κατερίνα και η Μαρία , συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση του συνεδρίου, μέσα από την Οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αλλά και με την παρουσίαση ενός πολύ ενδιαφέροντος εργαστηρίου  με τίτλο Μουσικές δραστηριότητες με παράξενα υλικά.

Για να μπορέσουμε να γίνουμε και εμείς κοινωνοί της νέας γνώσης και να μάθουμε τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα της μουσικής παιδαγωγικής   την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου δεν θα γίνουν τα μαθήματα  στη Χαρά και Μουσική.

Τα ατομικά μαθήματα θα αναπληρωθούν  μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Επίσης στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί  μια μουσιικοπαιδαγωγική παράσταση για παιδιά από τους φοιτητές της παιδαγωγικής σχολής του ΑΠΘ με τίτλο Τα 3 μικρά λυκάκια, βασισμένα στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Η παράσταση είναι με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά  της πόλης μας.  Εάν ενδιαφέρεστε για να την παρακολουθήσετε σας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας  για να πάρετε το δελτίο ελεύθερης εισόδου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου!

 

Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

 Μικρές δράσεις για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. 

 Μικροί κύκλοι μαθημάτων

  Στη διάρκεια της χρονιάς λειτουργούν μικροί κύκλοι μαθημάτων για όλες τις ηλικίες. Μουσική τεχνολογία, Μουσικοπαιδαγωγική επιμόρφωση, summer piano

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα

Powered by mod LCA

Αρχή