IMG 2343

Το εξειδικευμένο αυτό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε μικρές ομάδες με παιδιά από 18 μηνών έως 3 χρονών με την παρουσία και ενεργή συμμετοχή των γονιών στο μάθημα, μία διδακτική ώρα την εβδομάδα. Το πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας  αποτελείται από δραστηριότητες με τραγούδι και κίνηση, εξερεύνηση και παιχνίδι στα μουσικά όργανα. Κάθε μάθημα ενθουσιάζει τα παιδιά και τους γονείς τους και χαίρονται μαζί τον κόσμο της μουσικής.

 Κάθε συνάντηση αρχίζει και τελειώνει με το ίδιο τραγούδι καλωσορίσματος  και αποχαιρετισμού, που δίνει τη δυνατότητα  στα παιδιά να αισθανθούν  οικεία  και σίγουρα αλλά και να αρχίσουν σταδιακά να τραγουδούν στον τόνο και να  κρατούν τον παλμό της μουσικής με ηχομιμητικές κινήσεις.

 Τα παιδιά αισθάνονται ασφαλή όταν ξέρουν  τι θα περιμένουν στο μάθημα και έτσι  με την επανάληψη  κάποιων συγκεκριμένων δραστηριοτήτων-κλειδιά προετοιμάζονται για την επόμενη δραστηριότητα.  Μέσα στο πρόγραμμα  βέβαια υπάρχει μια ποικιλία από δράσεις που κρατούν  αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αλλά και των μεγάλων.

 Ακολουθούν δραστηριότητες με κρουστά  μουσικά όργανα ασφαλή για αυτή την ηλικία των παιδιών και με αυτά θα συνοδέψουν  τα παιδιά και οι γονείς γνωστά παιδικά τραγούδια.

 Μεγάλη σημασία δίνεται επίσης στην κίνηση στην ανάπτυξη της αίσθησης του παλμού και με τις κατάλληλες δράσεις  τα παιδιά συνοδεύουν με την κίνηση τραγούδια δράσης και, γιατί όχι, χορεύουν  μαζί με το γονιό, τη μαμά τον μπαμπά ή ακόμη και με τη γιαγιά ή τον παππού.

 Κάθε μάθημα έχει ένα μουσικό στόχο, όπως για παράδειγμα γνωριμία με τη μουσική έννοια της ταχύτητας, της έντασης, του ύψους κ. α.

 Αλλά βέβαια ο κύριος στόχος είναι να ενεργοποιήσουμε μουσικά τα παιδιά και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να περάσουν όμορφα και χαρούμενα μία ώρα μέσα σε ένα πρωινό ή απόγευμα.

 Τα τμήματα είναι ολιγομελή, σε ασφαλή, καθαρό και καλά αεριζόμενο χώρο. Λειτουργούν απογευματινά τμήματα και πρωινά αν υπάρξει ζήτηση σε ετήσια βάση με εβδομαδιαίες εξηντάλεπτες συναντήσεις.

Έναρξη μαθημάτων από 17 Σεπτεμβρίου.  Οι Χαρούμενοι Μουσικοί μπορούν να παρακολουθήσουν και το τμήμα Ας παίξουμε μαζί με 20% έκπτωση.

 Υπεύθυνη προγράμματος Κατερίνα Κουθούρη

 

savatto-parea

 Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν τα τακτικά τμήματα  Μουσικής Αγωγής και Προπαιδείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα μουσικής διδασκαλίας είναι εναρμονισμένα με τις πιο σύγχρονες μουσικο-παιδαγωγικές ιδέες. Προσφέρονται μαθήματα βιολιού και πιάνου για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και μαθήματα κιθάρας, φλογέρας  και κρουστών.

Περισσότερα

IMG 1824 300px

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά

Μικρές δράσεις με αφορμή μια μουσική, έναν πίνακα, ένα βιβλίο ή ήθη και έθιμα της κάθε εποχής. Μιάμιση ώρα γεμάτη με μουσικές και ιστορίες, αλλά και υγιεινό σπιτικό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ομορφάινουν τα σαββατοκύριακα μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

  Μουσικο-παιδαγωγικά Προγράμματα

Μικροί κύκλοι μαθημάτων

Τα μαθήματα της Χαράς και Μουσικής στην πλειοψηφία τους είναι ετήσια.Το πρόγραμμα Μουσικής για βρέφη 4-18 μηνών  πραγματοποιείται σε πεντάμηνους κύκλους. Ξεκινά τον Οκτώβριο και μπορεί να συμπληρωθεί με ένα μικρότερο κύκλο τρίμηνης διάρκειας.

περισσότερα

 

 

 

Θέλετε να σας στέλνουμε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter!Μέσω του ενημερωτικού δελτίου, θα λαμβάνετε με email τα νέα μας. Στη λίστα αυτή μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.
Joomla Extensions powered by Joobi

Πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα

Powered by mod LCA

Αρχή